Anneke Custers

juni 30, 2020 Interviews

line-thumb-square

De sportieve en reislustige Anneke heeft een weloverwogen keuze gemaakt om bij Magnus aan de slag te gaan. Ze startte in maart 2020 vlak voordat corona uitbrak. Na drie weken op kantoor gewerkt te hebben moest iedereen vanuit huis werken. In dit interview lees je haar weg naar Magnus en hoe zij deze (gekke) eerste weken ervaren heeft.

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Ik ben Anneke Custers en ben 25 jaar. Ik ben opgegroeid in Bloemendaal waar ik altijd heel actief ben geweest met allerlei soorten sport. Na de middelbare school ben ik naar Utrecht verhuisd om te studeren. Sindsdien ben ik hier niet weg gegaan. Ik vind Utrecht leuk om te wonen: het is centraal gelegen, niet te groot, maar wel gezellig!

Wat ben je gaan studeren in Utrecht?

Na de middelbare school heb ik eerst goed nagedacht over de vraag: waar ben ik goed in? Ik vond wiskunde en economie eigenlijk best leuk en ik was er goed in. Daarom ben ik de bachelor Economie en Bedrijfskunde gestart. Tijdens deze studieperiode heb ik voor een uitwisselingsproject een half jaar in Peru gestudeerd, en daaropvolgend een paar maanden gereisd door Zuid Amerika. Dit was heel gaaf!

Na het afronden van deze bachelor heb ik stage gelopen bij een investeringsinstelling, maar dit bleek niet echt bij mij te passen. Ik wilde doorstuderen en ben daarom de master Health Economics aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam gestart. Tijdens deze master mistte ik het gedeelte dat met data te maken had, waardoor ik besloot nog een master te beginnen, maar dan met meer data-gerelateerde onderwerpen. Deze master (Financial Economics) beviel goed, maar liet mij toch inzien dat ook (corporate) finance niet helemaal mijn straatje was.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Na mijn afstuderen ben ik eerst een tijd gaan werken om geld te verdienen dat ik wilde gebruiken voor een mooie reis naar Zuidoost Azië. Tijdens deze reis heb ik goed kunnen nadenken over het soort werk dat ik wilde gaan doen. Ik wilde projectmatig gaan werken en een baan zoeken die met data te maken zou hebben. Daarbij wilde ik starten bij een niet al te groot en persoonlijker bedrijf. Door deze zoektermen kwam ik via consultancy.nl eigenlijk snel bij Magnus terecht. Ik heb vervolgens een mailtje gestuurd om eens met iemand van Magnus te bellen of een kop koffie te drinken. Ik werd dezelfde dag enthousiast terug gebeld. Sinds dat moment ging het heel snel!

Wilde je altijd al in de consultancy gaan werken?

De reden dat ik de consultancy wilde gaan werken is eigenlijk dat ik aan verschillende projecten wilde werken, omdat ik nog niet precies wist waar mijn interesses en kwaliteiten zouden liggen qua werk. Door het starten in de consultancy doe je allerlei soorten werkzaamheden en ontwikkel je super veel kwaliteiten in een hoog tempo.

Wat doe je precies bij Magnus?

Ik ben drie maanden geleden gestart bij Magnus Blue; het analytics team. Op de eerste dag mocht ik meteen beginnen aan een project bij Sanoma Learning in Den Bosch. Ik werd opgevangen door een collega binnen dit leuke en gezellige team. Mijn rol is op het moment dat ik een vliegende keep ben die kan inspringen waar het nodig is. Waar is veel werk? Daar spring ik bij. Ik heb dus nu vooral een ondersteunende rol binnen dit team. Op die manier is mijn werk heel afwisselend en leer ik veel.

Je bent in een gekke periode begonnen bij Magnus. Kan je daar wat meer over vertellen?

Dat klopt, maar de eerste weken waren wel een goeie start voor mij. Ik kreeg wel direct veel informatie, maar ik werd hierin goed ondersteund. Ik heb destijds gelukkig met iedereen uit het team een persoonlijk moment gehad. Dit was fijn, want toen drie weken na mijn start corona uitbrak moesten we allemaal vanuit huis werken. Dit was natuurlijk een gekke situatie, maar gelukkig gaat het werken online goed en had ik op de valreep met iedereen persoonlijk kennis gemaakt. Het werk ging al grotendeels digitaal, dus qua werkinhoudelijke zaken is er niet veel veranderd. Het enige jammere was wel dat je niet persoonlijk met je collega’s kon sparren over bepaalde kleine dingen en dat je sommige informatie minder goed mee kreeg. Gelukkig mogen we nu weer twee dagen per week naar kantoor!

Wat vind je het leukste aan je werk bij Magnus?

De reden dat ik bij Magnus ben gaan solliciteren is omdat hier veel met data gewerkt wordt. Qua informatie vind ik dit interessant, omdat ik het puzzelen met data leuk vind. Daarbij wil ik echt begrijpen hoe een project van start tot einde is opgezet.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik doe vooral veel aan sport. Denk aan tennis, wintersporten, hardlopen en racefietsen. Verder vind ik het leuk om naar festivals te gaan en te borrelen met vriendinnen. Tot slot hou ik ook erg van reizen. Dit is onder andere terug te zien aan de reizen die ik in het verleden allemaal heb gemaakt.

Kan je wat meegeven aan andere starters?

Jazeker, en vooral aan de mensen die op het moment een baan zoeken. Ik heb vorig jaar echt de tijd genomen om erachter te komen wat ik precies wilde. Dus mijn tip: maak een bewuste keuze voor het type baan, maar ook de organisatie. Ik ben nu super blij dat ik een goed overwogen keuze heb gemaakt!