Carolien Leutscher-Steyn

september 27, 2016 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Stel jezelf eens voor?

Ik ben Carolien Leutscher-Steyn, 32 jaar en woon in Ede. Ik ben van alle markten thuis; naast het bakken van taarten, ren ik de kilo’s er graag weer af en ontspan ik volledig met het spelen van Lego games op de Xbox. Bij Magnus Green werk ik in het Mendix team aan omnichannel oplossingen voor onze Retail klanten.

Wat is je opleiding en professionele achtergrond?

Ik heb twee diploma’s. Ik heb eerst een opleiding gedaan om bakker te worden. Mijn tweede opleiding, aan de Hogeschool Utrecht, was in Management Economie en Recht (MER). Ik ben gespecialiseerd in Business Information Management (BIM), om de brug tussen de business en IT te worden. Mijn eerste baan was  relatiebeheerder bij Thuiswinkel.org, de branche organisatie voor e-commerce.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Mendix? Wat was je eerste reactie?

In mijn vorige baan werd er een Mendix project uitgevoerd door een externe leverancier. Ik coördineerde het project, en ik deed al het testen en had de contacten met de developers. Ik zag ze met Mendix werken en dacht: “Dit kan ik ook”. Toen heb ik bij Magnus gesolliciteerd.

Mijn eerste reactie op Mendix? Het was mijn eerste ervaring met development, dus alles was helemaal nieuw. Ik wist niet veel over data modellen, entiteiten of microflows. Ik leerde heel snel. Het was erg goed voor mijn zelfvertrouwen dat ik direct het gevoel kreeg dat ik de juiste keuze had gemaakt om dit te gaan doen, om iets nieuws te doen.

Hoe lang duurde het voor je Mendix helemaal onder de knie had?

Na een week had ik mijn eerste opdracht, dus ik moest heel snel leren. Ik had een kleine rol in een groot project, en dat was een goede start om het grote scala aan mogelijkheden van Mendix te leren kennen. Ik werk nu zo’n twee en half jaar met Mendix. Het kostte me zo’n drie tot vier maanden om helemaal zelf productief te kunnen zijn.

Wat heeft je het meest geholpen bij het leren van Mendix?

Het meest nuttige was eigenlijk gewoon doen. Ik ben ervan overtuigd dat dat de beste manier is om Mendix te leren: Spring in het diepe en leer! Ik heb een aantal trainingsvideo’s gekeken. Maar tegen die tijd wist ik alles al wat in de video voorbij kwam.

Wat heb je gebouwd met behulp van het Mendix platform? Op welk project ben je het meest trots?

Ik werk veel aan de Omni-channel Integration Layer, of OIL. Dit zetten we in voor de retail als een bedrijf een omnichannel omgeving wil creëren. In de back-end worden alle externe leveranciers en magazijnen geïntegreerd. De retailer heeft toegang tot alle omnichannel data die hij nodig heeft. We integreren met de webshop en kassa, het ERP systeem, het magazijn, het postkantoor en de bank. We houden alles up-to-date. Het is een hele grote applicatie, en het werkt erg goed. We hebben deze oplossing al bij veel retailers geïmplementeerd, bijvoorbeeld bij WE Fashion en Floris van Bommel.

Met behulp van het Mendix Platform zijn we in staat om wijzigingen aan te brengen en ons product te blijven verbeteren. Het is elke keer een heel nieuw project, omdat we werken met een andere webshop, logistiek partij of bank. Het hart van de applicatie blijft hetzelfde, maar er zijn altijd klantspecifieke aanpassingen en die kunnen we erg snel doen met Mendix.

Welk advies zou je andere Mendix developers geven?

Steek veel energie in het juiste datamodel. Maak je data in orde voor je start pagina’s en microflows. Controleer eerst of het mogelijk is en zet dan het datamodel pas op, zodat er geen onnodige associaties zijn. Het scheelt een hoop database performance. Je exports zijn veel efficiënter als je niet al te veel hoeft op te halen uit de database. Je kunt de informatie vlot krijgen als je de juiste associaties hebt.

lego-city-undercoverHoe zou je Mendix in je eigen woorden beschrijven?

Als het tekenen van een business process met heel weinig details. Met Mendix kun je het business proces ingaan en elke actie uitleggen, of het nu changes, het creëren van iets of het verbinden van data is. Mendix beschrijft in detail hoe een bedrijfsproces wordt opgebouwd, en raakt elke stap in dit proces.

Wat zijn je interesses en hobby’s?

Bakken is een favoriete hobby. Ik ben net getrouwd en heb mijn eigen trouwtaart gemaakt. Ik maak ook verjaardagstaarten en ik voeg graag iets extra’s toe om het helemaal leuk te maken. Ik maakte ooit een opengescheurde zak M&M’s als taart. Ik kijk dan ook graag Heel Holland Bakt voor inspiratie. Maar ik heb heel verschillende hobby’s. Ik houd ook erg van hardlopen, ik doe altijd mee met de Dam tot Dam loop met m’n collega’s. Op maandagavond bootcampen we met een aantal Magnianen. En ik vind het geweldig om Lego spelletjes op mijn Xbox te spelen. Ik heb de Star Wars Xbox editie, mijn Xbox maakt het geluid van R2D2 als ik hem opstart. Een klein bewijs van de ‘nerd’ die ik van binnen eigenlijk ben.