Interview Eefke te Grotenhuis

december 17, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Eefke heeft inmiddels in alle hoeken van Nederland gestudeerd, gewoond en gewerkt en is sinds een jaar bij Magnus aan het werk. In dit interview lees je haar weg naar Magnus en hoe zij haar eerste maanden als consultant ervaren heeft.

 Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi! Ik ben Eefke te Grotenhuis en kom uit Eibergen, een echt boerendorpje in het oosten van het land. Ik ben opgegroeid in een hele ondernemersfamilie. Mijn vader heeft altijd een eigen bedrijf gehad en ik denk dat dat mij ook heeft aangezet tot het volgen van een economische studie. Ik ben begonnen in Maastricht, zo ver mogelijk van de Achterhoek vandaan, haha! Daarna heb ik de stap naar Groningen gemaakt om verder te studeren en momenteel woon ik met mijn vriend in het bourgondische Den Haag.

Waar en wat heb je gestudeerd?

Na een jaar gestudeerd te hebben in Maastricht kwam ik erachter dat ik Technology Management heel interessant vond. Zodoende ben ik naar de andere kant van Nederland verhuisd, namelijk Groningen en heb hier mijn bachelor behaald. Vanaf Groningen ben ik naar Rotterdam gegaan waar ik de master Strategic Management succesvol heb afgerond.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Ik wist dat ik in de consultancy wilde werken, omdat de afwisseling wat betreft projecten me erg aansprak. Eerst heb ik bij enkele grote consultancy bedrijven gesolliciteerd en dat beviel mij eigenlijk niet zo goed. Via de website consultancy.nl ben ik eigenlijk per toeval bij Magnus terechtgekomen. De leuke en interessante tekst van de vacature op deze website trok mij aan, waarna ik besloot te solliciteren. Het eerste gesprek was zo leuk, waardoor ik het gevoel had dat het met de sfeer hier sowieso goed zou zitten. Het was het beste en leukste en interessantste sollicitatiegesprek wat ik op dat moment gehad had. Toen was de keuze snel gemaakt!

Waarom koos je voor Magnus Red?

Omdat Magnus Red zich richt op de IT-architectuur, wat ik erg interessant vind, maar ook een grote focus heeft op het gebied van de organisatie in een advies of veranderingstraject. Het echt meenemen van de mensen in een traject vind ik ook erg positief.

Aan welk project ben je nu bezig bij Magnus?

Op het moment ben ik bezig met een kortlopend project voor een mediabedrijf. Zij hebben ons gevraagd om een deel van hun advertentieverkoopproces onder de loep te nemen. Het is in tegenstelling tot mijn vorige project heel kwalitatief. Het leuke hieraan is dat ik in een korte periode veel kennis op kan doen van de verschillende processen in de mediabranche. 

En kan je iets vertellen over je eerste maanden?

Ik ben sinds november 2018 werkzaam bij Magnus. In mijn eerste weken ging ik meteen aan de slag met een intern project. Zo was het doel van het project om verschillende administratieve systemen in één overkoepelend systeem onder te brengen. Deze periode was spannend, maar ik ben erg goed opgevangen. Ik noem mijn directe collega’s sindsdien ook wel eens mijn ‘broers en zussen’, omdat iedereen ervoor zorgt dat je in de eerste weken goed op weg komt. Daarbij had ik een ‘’buddy’’ die mij vooral op sleeptouw nam.

Wat vind je het leukst aan je werk?

De afwisseling. Ik heb het gevoel dat je vaak in een bepaalde bubbel leeft en werkt, maar door dit werk kan je samen met je team een kijkje nemen in een andere bubbel. Ook het harde werken wat vervolgens het gewenste resultaat oplevert is erg leuk om telkens weer mee te maken. Daarbij word je steeds weer in het diepe gegooid en vergaar je in korte tijd heel veel kennis. Dat is tof!

Hoe zou je Magnus omschrijven aan je vrienden?

Het is een hele platte organisatie. Het is leuk dat je met de lunch tussen alle partners zit en zij ook echt interesse tonen in iedereen. Naast werk worden er vanuit Magnus ook veel sociale activiteiten georganiseerd. Zo was er laatst een zeilwedstrijd, zijn er vaak borrels en krijg je intern veel trainingen aangeboden.

Wat zijn je hobby’s?

Ik ben een gezelligheidsdier en hou erg van sociale activiteiten met mijn vrienden. Wijn drinken doe ik daarbij graag, haha! Verder ben ik weer begonnen met sporten en heb ik een museumjaarkaart. Hierdoor voel ik mezelf regelmatig toerist in eigen land. Ook bezoek ik vaak het strand sinds ik in Den Haag woon.

Wat wil je meegeven aan andere starters?

Ik denk dat het superbelangrijk is dat je een baan of bedrijf zoekt waar je een goed gevoel bij hebt. Zo is het voor mij heel belangrijk om een goede klik met mensen te hebben. Laat de eerste weken verder over je heen komen, want het komt uiteindelijk allemaal goed!