Elise van Ginkel

januari 21, 2020 Interviews

line-thumb-square

De internationaal ingestelde Elise van Ginkel is sinds 2019 consultant bij Magnus Red. Haar interesse in de energiesector en het consultancy vak brachten haar bij het energieteam van Magnus.

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Elise, 27 en opgegroeid in een klein dorp in Noord-Brabant. Na mijn middelbareschooltijd heb ik in Frankrijk een ‘high school year’ gedaan, waarna ik ben begonnen met de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb het altijd interessant gevonden om in een internationale omgeving te werken, waardoor ik na het afronden van mijn bachelor naar Groningen ben verhuisd om hier de master Internationale Betrekkingen te starten. Tijdens mijn studieperiode heb ik ook een jaar in Amerika gestudeerd en heb ik stage gelopen bij de Nederlandse ambassade in Oslo, Noorwegen. Momenteel woon ik in Utrecht en werk ik bij Magnus Red.

Had je altijd al de ambitie om in de consultancy te gaan werken?

Nee niet per se. Ik heb altijd al een erg brede interesse gehad, waardoor ik van alles interessant vond. Door een stage bij een consultancybureau voor tech bedrijven en online platforms is bij mij de interesse voor de consultancy gewekt. Tijdens mijn master heb ik onderzoek gedaan naar hernieuwbaar energie en beleid. Op deze manier was de combinatie van consultant in de energiesector snel gemaakt.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Via Google, haha! Ik zocht op de termen zoals energie, consultancy en internationaal en kwam vrij snel bij Magnus uit. Het energieteam van Magnus Red sloot perfect aan bij mijn studieachtergrond en mijn interesses.

Wat doe je precies bij Magnus?

Ik werk als consultant in het energieteam van Magnus en werk momenteel op twee projecten. Ik werk als PMO in het CWE-project; het project heeft als doel de integratie van de Centraal- West Europese elektriciteitsmarkt te versnellen. Daarnaast werk ik ook als analist bij een Clearing en Settlement partij van onder andere elektriciteit. Voor dit project ga ik om de drie weken naar Duitsland en vervul ik meer een content-gerichte rol dan PMO.

En kan je iets vertellen over je eerste weken?

Jazeker. De eerste weken waren best wel intens. De hele elektriciteitsmarkt was mij onbekend, evenals alle afkortingen, en dat zijn er veel! Iedereen was gelukkig vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik snel mee kon draaien. Ik ben begonnen als junior in het energieteam en werkte eerst op projecten samen met een collega, wat een goede manier was om het PMO-vak te leren.

Wat vind je het leukst van je werk?

Tot nu toe vind ik het contact met de klanten, die allemaal verschillende achtergronden hebben, het leukste. De neutrale positie vind ik daarbij interessant en de afwisseling die het werk biedt is uitdagend. Zo werk ik als PMO’er, maar ben ik hiernaast ook content gericht bezig. In het CWE-project ben ik veel bezig met plannen en het sturen van processen, terwijl ik bij de andere klant meedraai op een afdeling en echt de content induik.

Hoe zou je Magnus in een zin kunnen omschrijven?

Het is een platte hardwerkende organisatie waar veel mensen met verschillende achtergronden werken, wat het erg gezellig maakt.

Wat zijn je hobby’s?

Ik vind het heerlijk om hard te lopen en ik heb in mijn studieperiode veel geroeid. Verder hou ik van reizen en het ontdekken van andere culturen.

Wat wil je meegeven aan andere starters die zoeken naar een baan?

Denk vanuit je skill-set. Zeker als je niet goed weet wat voor soort baan je zou willen hebben is het denk ik belangrijk om na te gaan waar je goed in bent of waarvan anderen denken dat jij er goed in bent.