Hessel Snijder

oktober 23, 2020 Interviews

line-thumb-square

Inmiddels heeft Hessel al een hoop van de wereld gezien (en vastgelegd met zijn camera). Ook bracht hij al enige werkervaring met zich mee voordat hij bij Magnus startte als consultant in het Digital Transformation team. In zijn interview vertelt hij onder andere over zijn achtergrond, zijn vergelijking tussen consultancy en reizen, en deelt hij zijn tips voor starters op de arbeidsmarkt!

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Ja dat kan! Ik ben Hessel, 28 en kom oorspronkelijk uit Nieuwegein. Dit ligt vlakbij Utrecht, hier heb ik tevens mijn bachelor gevolgd en in 2013 afgerond. Na het afronden van mijn bachelor heb ik in totaal 2 jaar gewerkt als marketeer waarbij ik tussendoor één keer 4 maanden en één keer 6 maanden door Zuidoost-Azië heb gereisd. Na mijn laatste reis besloot ik weer de studiebanken in te gaan. In 2016 ben ik daarom gestart met de master Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Naast het volgen van mijn master heb ik gewerkt als online marketeer. Vervolgens heb ik anderhalf jaar gewerkt als data analytics consultant, voordat ik bij Magnus startte!

Je hebt ook in het buitenland gestudeerd, klopt dat?

Dat klopt. Mijn minor Project Management die ik heb gevolgd was internationaal getint. Hierdoor heb ik een deel van de minor in Beijing doorgebracht. Tijdens deze minor heb ik daarom naast (internationaal) projectmanagement, ook Chinese taal en cultuur gestudeerd. Tijdens mijn bachelor heb ik er ook voor gekozen om mee te doen met een studietrip naar India. Deze trip stond in het teken van management in een cross-culturele context en was in samenwerking met twee universiteiten in Delhi. Uiteraard heb ik bij beide internationale uitstapjes, naast studeren, ook wat van de landen zelf gezien. Zo heb ik de Chinese muur beklommen en een bezoekje gebracht aan de Taj Mahal.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Uiteindelijk ben ik in 2018 officieel afgestudeerd met de master Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Mijn interesse lag vooral bij vakken als online marketing en data analytics. Vanuit deze interesse ben ik terecht gekomen bij een data analytics bureau. Na anderhalf jaar kwam ik er toch wel achter dat ik geen diehard data analist wilde worden, maar dat het strategische en projectmatige gedeelte van mijn werk mij meer trok. Dit besprak ik met een oud-huisgenoot die toen al bij Magnus werkte. Ik kwam erachter dat het werk bij Magnus heel goed bij mij past. Ik werd vervolgens gelinkt met Magnus en een tijdje later had ik mijn eerste sollicitatiegesprek.

Wat doe je precies bij Magnus?

Op dit moment ondersteun ik bij een software adviestraject bij een van onze opdrachtgevers. Daarnaast help ik bij interne projecten. Ik help bijvoorbeeld met de marketing van Magnus, geef trainingen, en werk samen met collega’s aan manieren om binnen Magnus duurzaam te werk te gaan.

Je bent gestart in de corona-situatie, toch?

Dat klopt. Mijn eerste werkdag vond geheel digitaal plaats, maar dit verliep heel goed. Ik kende gelukkig een groot deel van het team al omdat ik mee was gegaan met de ski-trip van Magnus voordat ik startte. Het thuiswerken an sich bevalt me prima, maar ik mis het informele contact af en toe. Gelukkig wordt er vanuit Magnus en door collega’s genoeg georganiseerd/gefaciliteerd om ondanks het thuiswerken met elkaar in contact te blijven.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

Dat ging eigenlijk super goed. Er werd speciaal voor mij een digitale introductiedag georganiseerd en ik kreeg het starterspakket met laptop en telefoon aan de deur afgeleverd. Daarbij werd er voor mijn eerste dag een digitale agenda opgezet waarin allerlei meetings waren ingeschoten. Zo had ik een meeting met de oprichter, met HR en met mijn buddy. Via Teams kon ik via één klik bij allerlei meetings aansluiten. Het was top in elkaar gezet. Hier was ik dan ook heel tevreden over!

Wat vind je het leukst van je werk?

De afwisseling in mijn werk vind ik erg leuk! Zo ben je de ene keer bezig met het formuleren van de juiste vragen voor het ophalen van requirements om vervolgens interviews af te nemen bij verschillende stakeholders. De andere keer ben je bezig met het uitdenken van processen, of het voorbereiden van werksessies waarin je nieuwe input van belanghebbenden krijgt en iedereen op een lijn probeert te krijgen. Daarnaast is er ook de afwisseling met interne werkzaamheden wat erg leuk is. Consultancy vergelijk ik daarom soms ook wel met reizen omdat geen een dag hetzelfde is en je nooit zeker weet met wat voor opdracht/werkzaamheden je over een paar maanden bezig bent. Verder werken er veel jonge, ondernemende mensen bij Magnus en staat iedereen open voor nieuwe ideeën. Met de bedrijfscultuur van Magnus zit het dus ook wel goed!

Wat wil je qua werk-skills op het moment nog verder ontwikkelen?

Ik wil goed kunnen leren hoe je als consultant een digitale transformatie kan bewerkstelligen. Dit is natuurlijk heel breed, maar dat is waarom ik bij digital transformation wilde werken. Als ik in de toekomst een coördinerende rol in een digitale transformatie of in e-commerce kan vervullen, dan zal ik daar heel blij mee zijn.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou van sporten en sinds de lockdown doe ik dat nog meer. Op het moment loop ik hard en daarnaast doe ik al langere tijd aan kickboksen. Ook doe ik met het hockeyteam van Magnus mee aan de bedrijfscompetitie. En al heb ik nog nooit gehockeyd, je bent nooit te oud om iets nieuws te leren haha. Verder houd ik van Aziatisch eten koken (en eten) en ben ik in het weekend regelmatig op een terras met vrienden te vinden. Daarnaast zijn reizen en fotografie grote hobby’s van me!

Heb je tips voor andere starters?

Als je net uit de schoolbanken komt (maar wellicht ook als je al een tijdje werkt) weet je waarschijnlijk nog niet zo goed wat je wilt. Ik denk dat het daarom een goede tip is om met veel mensen in gesprek te gaan en om LinkedIn goed in te zetten. Ga na wat mensen precies doen bij bedrijven en staar je niet gek op een bepaalde rol of functie. Ook is het slim om na te gaan of je meer een specialistische rol of een generalistische rol wil gaan vervullen. Tot slot is de bedrijfscultuur denk ik belangrijk om naar te kijken, dus ga een keer op de koffie of vraag of je een (halve) dag mee kan kijken op kantoor voordat je gaat solliciteren.