Janine Kieftenburg

maart 3, 2020 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Voordat Janine in het energieteam aan de slag ging, liep ze haar afstudeerstage al bij Magnus. Met haar achtergrond in Internationale en Europese Studies en keuzevakken die raakvlak hebben met de energiesector past ze dan ook helemaal in het internationale team.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben opgegroeid in Hoorn, een plaatsje in Noord-Holland. Verder breng ik veel tijd door in Polen, omdat ik half Pools ben. Ik heb ook een tijdje in Warschau gewoond en daar twee stages afgerond. Daarnaast ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in internationale vraagstukken. Op basis van deze interesse heb ik dan ook een studie uitgekozen.

Waar en wat heb je gestudeerd en hoe ben je bij Magnus terechtgekomen?

Aan de Universiteit van Leiden heb ik de bachelor Internationale Studies gedaan. Als taalelement heb ik Russisch erbij gekozen. In mijn studietijd ontstond mijn interesse in de energiesector door de politiek van Rusland in de gassector. Vervolgens heb ik op de Universiteit van Amsterdam de master Europese Studies gedaan waar ik als keuzevakken heb gekozen voor vakken die raakvlak hebben met de energiesector. Ik kende Magnus al, omdat ik tijdens mijn afstudeerperiode hier stage heb gelopen. Mijn afstudeeronderzoek ging over de integratie tussen verschillende partijen in de grootste regio in de Europese elektriciteitsmarkt. 

Had je altijd al de ambitie om in de consultancy te gaan werken?

Toen ik was afgestudeerd wilde ik eigenlijk graag binnen een organisatie aan de slag gaan die zich met aardgas bezighoudt. Magnus Red houdt zich meer bezig met de elektriciteitssector. Door mijn periode als stagiaire heb ik veel geleerd en ben ik erachter gekomen dat deze sector veel interessanter is. Daarbij kwam ik erachter dat het werk als consultant afwisselend van aard is, en dat spreekt mij aan. De combinatie van de technische kant en de human factor kant van het werk zorgt ervoor dat je veel verschillende kennis opbouwt. Tijdens mijn stage beviel het goed, waardoor ik heb besloten te solliciteren.

Wat doe je precies bij Magnus?

Op het moment werk ik aan twee verschillende projecten voor de Core regio. Voor een project help ik met de implementatie van een IT-infrastructuur. Hier ben ik de PMO, een neutrale partij waarbij ik probeer iedereen zo goed mogelijk te begeleiden om tot het gewenste resultaat te komen. Voor het andere project begeleid ik een groep die zich bezighoudt met de lange termijn capaciteit berekeningen en schrijf ik met die groep een methodologie hierover. In dit project is mijn rol ook gebaseerd op projectmanagement. 

En kan je iets vertellen over je eerste weken?

Ik ben hier dus begonnen met een afstudeerstage. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar de integratie van de klanten uit Oost-en West- Europa in de ‘Core regio’, dat is een van de grootste regio’s in onze projecten, waarna ik een adviesrapport heb opgesteld. Tijdens de eerste weken als consultant bij Magnus Red heb ik vooral een ondersteunende rol vervuld. Dit was fijn, omdat ik hierdoor overal kon meekijken en mij goed kon voorbereiden op de werkzaamheden die ik nu vervul. 

Wat vind je het leukst van je werk?

De omgang met de experts is heel leuk aangezien je veel met hen werkt om een methodologie, infrastructuur en dergelijke te ontwikkelen. Het is leuk als een opdracht succesvol is verlopen en ik mensen heb kunnen helpen in het project. 

Hoe zou je Magnus in een zin kunnen omschrijven?

Het is een bedrijf dat openstaat voor veel verschillende mensen met verschillende interesses en achtergronden. 

Wat zijn je hobby’s?

Ik houd erg veel van volleyballen. In de winter doe ik dit in een zaal en in de zomer doe ik aan beachvolleybal. Verder ga ik graag naar Polen om daar te zeilen en te hiken in de bergen. 

Wat wil je meegeven aan andere starters?

Sta ervoor open om met verschillende mensen te praten over hun ervaring binnen het werkveld en durf hen om advies te vragen. Mensen willen je graag op weg helpen.
Janine zoekt nog nieuwe collega’s. Interesse? Check de vacature Consultant International Energy