Kevin Dekker

december 7, 2020 Interviews

line-thumb-square

Opgegroeid in Roelofarendsveen, afgestudeerd in Twente, woont in Utrecht en recent gestart bij Magnus Blue. In dit interview lees je hoe Kevin zijn weg naar Magnus heeft gevonden.

Om te beginnen: wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben opgegroeid in Roelofarendsveen, een dorpje dat je vast kent van de file-informatie op de radio, haha! Hier ging vroeger ook naar school en turnde ik. Dit probeer ik af en toe nog steeds te doen. Na de middelbare school ben ik eerst in Delft en daarna in Twente gaan studeren. Sinds juni 2020 woon ik in Utrecht en werk ik bij Magnus.

Kan je wat meer vertellen over je studietijd?

Na de middelbare school ben ik eerst begonnen aan de studie Technische Bestuurskunde in Delft. Deze studie vond ik minder leuk dan ik had verwacht. Daarom besloot ik de switch te maken naar de studie International Business in Twente. Aansluitend heb ik in Twente ook een master gedaan, maar wel in een iets andere hoek. Ik wilde een wat technischere studie en koos daarom voor de master Industrial Engineering and Management. Al snel in deze master is mijn interesse in machine learning ontstaan. Hier heb ik mij in mijn afstudeerstage dan ook grotendeels op gefocust. Voor het onderzoek dat ik uitvoerde gebruikte ik machine learning technieken om een onderhoudsstrategie te ontwikkelen en optimaliseren.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

De afstudeerstage en de onderhoudsstrategie die ik bij die stage heb mogen ontwikkelen vond ik supertof om mee te maken, daarom zocht ik een bedrijf waarin deze voorliefde voor data science duidelijk naar voren komt. Daarom besloot ik na mijn officiële afstuderen verder te kijken dan de multinational waar ik mijn afstudeerscriptie schreef. Via LinkedIn kwam ik al vrij snel in contact met een recruiter die mij linkte met Magnus. De projecten die Magnus Blue (het analytics team) allemaal doet spraken mij erg aan en de sfeer tijdens het eerste gesprek was gelijk heel open en gemoedelijk. Aangezien mijn geplande reis door de corona-pandemie niet meer door kon gaan ben ik eerder dan verwacht gestart bij Magnus.

En wat doe je nu precies bij Magnus?

Op dit moment ben ik junior consultant of meer specifiek ‘integratie consultant’. Als integratie consultant zit ik op een groot project bij de VU Amsterdam. Mijn team is verantwoordelijk voor de integratie van alle communicatiekanalen tussen de verschillende systemen. Daarbij houden wij ons bezig met de architectuur van het nieuwe systeem. De VU heeft namelijk gekozen om verschillende ‘best of breed’ systemen te gaan gebruiken en deze moeten aan elkaar gekoppeld worden. Dit aspect is best technisch, maar er komt ook veel coördinatie bij kijken waardoor je alle touwtjes goed in handen moet houden. Naast het VU-project werk ik ook af en toe mee aan verschillende interne initiatieven zoals het verkennen van de mogelijkheden om de Magnus Analytics webpagina uit te breiden.

Hoe was het om tijdens corona te starten?

Dit viel in positieve zin heel erg mee. We mochten, precies toen ik startte, weer twee dagen per week naar kantoor. Dit gaf mij de kans om mensen fysiek te ontmoeten. Daarbij mocht ik in de eerste week meteen mee naar de klant. Dit was fijn, omdat je je manager dan ziet interacteren met de klant waar je veel van leert. Het thuiswerken an sich werkt voor mij ook helemaal niet slecht. Ik kan op deze manier vaak juist heel productief zijn. Het project bij de VU was daarbij al een tijd gestart dus ik ben op een rijdende trein ingesprongen. Uiteindelijk rol je er op die manier wel heel snel in. Op het moment zit ik al op 25 integraties en dat in vier maanden!

Waar krijg je vooral energie van in je werk?

Van teamwork en het oplossen van complexere vraagstukken. Daarbij krijg ik energie van het kunnen helpen van mensen. Dit had ik eigenlijk al voordat ik ging werken. Zo hielp ik vrienden of studiegenoten graag door hun thesis te lezen en te reviewen.

Wat vind je typerend aan Magnus als bedrijf?

Magnus heeft een hele open en hartelijke cultuur. Daarbij heeft het bedrijf een heleboel gedreven en slimme collega’s met wie je samen veel mooie dingen kunt bereiken.

En natuurlijk ook belangrijk: wat doe je in je vrije tijd?

Sporten doe ik sowieso graag. Om de coronatijd goed door te komen heb ik bijvoorbeeld laatst een kleine thuis-sportschool gecreëerd. Verder haal ik plezier uit koken en meestal maak ik iets uit de Aziatische keuken. Om het nog verder toe te spitsen, is een speciale keuken uit China, de pittige ‘Sichuanese’, mijn favoriet. Tijdens een reis door China ontdekte ik deze bijzondere keuken.

Tot slot. Heb je tips voor andere starters?

Ik denk dat het in deze tijd voor veel mensen lastig is om ergens te starten, maar ik zou die mensen aanraden om je niet te veel zorgen te maken. Uiteindelijk kom je echt op de juiste plek terecht.