Interview Lynn Velraeds

oktober 22, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

De avontuurlijke Lynn is internationaal ingesteld, spreekt 5 talen en heeft al op veel plekken in de wereld gewerkt. Binnen het energieteam van Magnus kan zij haar internationale kennis en interesse goed toepassen. Lees hier hoe zij bij Magnus Red terecht is gekomen en hoe zij haar eerste maanden heeft ervaren.

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi! Ik ben Lynn en ik ben opgegroeid in Limburg. Na de middelbare school ben ik verhuisd naar Rotterdam en hier heb ik de studie International Business gedaan. Aangezien ik erg van reizen houd heb ik tijdens mijn bachelor een half jaar op een universiteit in Thailand gestudeerd. Dit heb ik ook in Brazilië gedaan tijdens mijn master. Zo heb ik mijn hobby reizen mooi weten te combineren met studeren!

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Vroeger wilde ik advocaat worden. Mijn nicht raadde het mij alleen af. Aangezien ik grote interesse heb in internationale vraagstukken en culturen besloot ik een studie te kiezen die internationaal georiënteerd is.

Oh, dus je bent uiteindelijk wat heel anders gaan doen?

Nou eigenlijk valt dat best wel mee! Ik ben nu, net als veel advocaten, ook bezig met het samenbrengen van verschillende partijen.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Na mijn afstuderen ben ik eerst gaan werken als consultant bij Bain & Company. Hier was ik vooral erg analytisch bezig. Ik merkte dat ik toch meer de projectmanagement kant op wilde en graag internationaal werk wilde doen. Bij een kleinere consultancy organisatie krijg je deze mogelijkheid vaak sneller. De combinatie van werken in een internationale setting en een projectmanagement rol vervullen kan perfect bij Magnus Red.

Waar ben je al allemaal geweest voor je werk?

Afgelopen maand ben ik naar Wenen geweest en ik ga regelmatig naar Parijs. Ik ga ook wel eens naar België, München of Italië. Ik reis ongeveer een keer in de vier weken naar het buitenland. 

Vertel eens wat over je eerste weken?

Op mijn tweede werkdag mocht ik van mijn manager al mee naar Wenen, waardoor ik direct in het diepe gegooid werd en dus niet alleen voor de kleine taakjes werd ingezet. Na drie maanden ben ik daarbij zelfstandig aan een opdracht begonnen. 

Wat waren je werkzaamheden tijdens je laatste project?

Ik support een werkgroep die de IT-infrastructuur binnen het project onderhoudt en ontwikkelt. Mijn rol hierin is zorgen dat het project goed verloopt en ik faciliteer geleide discussies. We geven de klant een helikopterview van het project en begeleiden ze naar de gewenste uitkomst. 

Wat vind je het leukst van je werk?

Dat het werk super divers is. Mijn projecten bevatten zowel IT, legal als projectmanagement aspecten. Verder ben je als consultant bij Magnus Red veel met mensen in contact en heb je vanaf de start van je baan impact. Daarbij vind ik het internationale klimaat tof en leer je als tussenpartij de standpunten van verschillende mensen kennen. Je wordt steeds een beetje expert op verschillende gebieden. 

Wat vind je tot nu toe van je collega’s?

Hartstikke leuk! Het team is heel internationaal. Zo komen collega’s bijvoorbeeld uit Brazilië en Frankrijk en heeft iedereen een internationale mindset. Daarbij is er veel verscheidenheid in studieachtergrond. Dit is leuk, omdat je zo veel van elkaar kunt leren. Ook is er een goede balans tussen werk en privé. Buiten werktijd worden er leuke uitjes georganiseerd waarbij er altijd veel animo is. Zo ben ik op skimissie mee gegaan en dat terwijl ik een gekneusde enkel had, haha! Dat zegt toch wel veel over de collegiale sfeer bij Magnus.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik houd erg van reizen en ik klim sinds kort ook een aantal keer per week. In de weekenden ga ik vaak naar België om te klimmen. In de zomer ga ik ook graag klimmen en kamperen. Daarbij vind ik het leuk om andere talen te leren. 

Wat zijn jouw tips voor starters?

Ik denk dat het belangrijk is om niet alleen te focussen op wat een recruiter wil horen. Stel tijdens een interview zelf ook vragen en weet waaraan je begint. Het is aan te raden om voorafgaand aan je sollicitaties eens met junioren koffie te drinken om na te gaan of de baan wel goed bij je past. Ook de cultuur van een bedrijf vind ik heel belangrijk. Ga dus eens langs op locaties om te kijken hoe dat is.