Manon Rietjens

augustus 17, 2020 Interviews

line-thumb-square

De analytisch ingestelde Manon maakte een mooie reis naar Zuid-Amerika na haar afstuderen. Tijdens deze reis werd zij door iemand benaderd die haar uiteindelijk bij Magnus bracht. Werken bij Magnus Blue bleek voor haar de perfecte combinatie van het werken met data en consultancy. In dit interview lees zij haar eerste maanden als consultant bij Mangus heeft ervaren.

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Manon, ben 24 jaar en kom oorspronkelijk uit Limburg. Vanaf mijn achttiende heb ik zes jaar in Tilburg gestudeerd en gewoond. Daarnaast heb ik tijdens deze periode voor een exchange studieprogramma nog een half jaar in Buenos Aires (Argentinië) gewoond. Dit beviel zo goed dat ik na mijn master ook nog drie maanden in Midden-Amerika ben gaan reizen. Verder woon ik sinds de dag voordat ik bij Magnus startte in Utrecht. Hier woon ik nu al een tijdje met veel plezier.

Wat heb je gestudeerd? En waarom koos je voor deze studies?

In Tilburg heb ik de bachelor International Business Administration gedaan en daarna de masteropleiding Strategic Management. Ik koos destijds voor deze bachelor, omdat ik het Internationale aspect super tof vond en de opleiding geheel in het Engels was. Daarbij is het een super brede opleiding en leer je een beetje van alles wat. Ook de mogelijkheid dat je op exchange mocht vond ik aantrekkelijk. Na de bachelor heb ik tijdens een tussenjaar met een carrièrecoach contact gehad en ben toen eigenlijk tot de conclusie gekomen dat Strategic Management goed aansloot bij mijn interesses. Tijdens deze periode heb ik ook een stage gelopen bij een startup in Amsterdam.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Toen ik was afgestudeerd heb ik nog een mooie reis gemaakt en tijdens deze reis werd ik door iemand benaderd die mij uiteindelijk bij Magnus bracht. Dit ging dus eigenlijk heel makkelijk, maar ik denk dat als ik was gaan googelen dat ik ook wel bij Magnus terecht was gekomen.

Wilde je altijd al in de consultancy gaan werken?

Ja, ik vond consultancy altijd al erg interessant. Tijdens mijn master heb ik daarom de consultancy track gekozen. De ambitie om in de consultancy te werken werd in mijn tussenjaar nog eens bevestigd. Het management gedeelte en de afwisseling in het werk spreekt mij eigenlijk vooral aan.

Waarom koos je voor Magnus Blue?

Bij het analytics team van Magnus Blue werken we veel met data en implementeren en adviseren we over innovatieve software producten om met data te werken. Het werken met deze nieuwe, coole dingen is erg interessant! Ook de afwisseling van strategie en implementatie projecten van Magnus Blue is wat me erg aantrok. Daarnaast hebben we een jong, leuk team!

Wat doe je precies bij Magnus?

Sinds september 2019 werk ik bij Magnus om precies te zijn. Ik mocht vanaf de eerste dag meedraaien met een project bij Sanoma Learning in Den Bosch. Het project was toen al een aantal maanden bezig, waardoor ik instroomde bij het implementatieproces. Dit was een super groot en gaaf project! Verder heb ik een kleinere strategie opdracht gedaan bij een andere klant. Daarnaast begin ik binnenkort aan een project bij VolkerWessels, waarbij we helpen met het beter inzicht geven in grote bouwprojecten en het verkrijgen van nieuwe inzichten.

Zijn er veel verandering door de corona-situatie?

Er is normaliter veel collegialiteit binnen Magnus, maar dit is nu natuurlijk wel een beetje minder. Het is allemaal net anders, maar ik ben blij dat er nog veel werk is en dat we binnenkort weer naar kantoor mogen.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

Toen ik in september startte, mocht ik meteen mee met de bootcamp samen met een groep andere young professionals. Dit was een mooie start, want ik kwam daar meer te weten over Magnus als organisatie en ik kreeg de kans om iedereen beter te leren kennen. Hierdoor voelde ik me betrokken vanaf minuut één. Ook kreeg ik een beter beeld van wat alle kleuren inhoudelijk nou precies deden. Verder zat ik op mijn derde dag al bij de klant, waardoor ik meteen betrokken werd bij het project en direct veel kon leren.

Wat vind je het leukst van je werk?

Het is leuk dat je veel mogelijkheden hebt binnen Magnus. Ik ben gestart bij Magnus Blue, maar ik zou bijvoorbeeld ook bij Green een project mogen doen. Verder vind ik de uitdagingen in het werk leuk. In mijn studie heb ik eigenlijk weinig met data gedaan en toch werk ik daar nu veel mee. Op die manier ben ik constant aan het leren en doe iedere dag wat nieuws.

Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

Ik denk dat ik sowieso nog consultant ben, want dat bevalt super goed! Verder hoop ik verschillende projecten afgerond te hebben en nog steeds nieuwe dingen bij te leren. Ook is doorgroeien binnen Magnus een ambitie en hoop ik tegen die tijd meer de management kant op te kunnen.

Hoe zou je Magnus omschrijven aan je vrienden?

Er is binnen Magnus door de verschillende kleuren veel verschillend werk. Daarbij is het een platte organisatie en is de sfeer erg informeel. Door de ski-trip met 75 man leer je daarbij iedereen op een andere manier kennen, wat erg goed is voor de onderlinge sfeer. Ik voelde me al snel thuis bij Magnus.

Wat zijn je hobby’s?

Normaliter hou ik ervan om met vrienden op het terras te zitten, lekker te eten en veel te reizen. Nu ben ik vooral veel aan het wandelen, buiten aan het sporten en kook ik graag.

Wat kan je meegeven aan andere starters?

Bij mij is de kans om bij Magnus te komen werken heel fijn aan komen vliegen. Desalniettemin vond ik het zeer nuttig om tijdens je sollicitatie echt nadenken over vragen: ‘Hoe vind ik het hier?’. Het is namelijk super belangrijk om met veel plezier naar je werk te gaan!