Martine Beuckens

mei 20, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Als klein meisje wilde Martine kapster worden, maar op de middelbare school kwam ze erachter dat ze meer geknipt is voor een studie Economie. En nu is ze als Young Professional bij Magnus aan de slag, met als enige overeenkomst met het kappersvak dat je veel onder de mensen bent en het heel belangrijk is om altijd goed naar je klant te luisteren. Lees in dit interview hoe Martine tot deze keuze is gekomen.

Vertel eens wat over jezelf. Waar kom je vandaan en wat heb je gestudeerd?

Ik ben Martine (24 jaar) en ik ben geboren en opgegroeid in Friesland. Na deze periode ben ik in Groningen gaan studeren. Momenteel woon ik in Ede en werk ik bij Magnus. Daarbij heb ik een vriend die nog in Groningen woont. Zo reis ik heel Nederland door!

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Echt vroeger wilde ik kapster worden en daarna stewardess. Dat is allemaal iets anders gelopen, haha! Ik had niet verwacht dat ik economie zou gaan studeren. Interesses veranderen in de loop der tijd.

Wat heb je gestudeerd?

Tijdens de middelbare school ontwikkelde ik een interesse in economie, want het is een dynamisch vak. Uiteindelijk heb ik dan ook de bachelor Economics & Business Economics gedaan en een master International Economics & Business. Daarnaast heb ik een half jaar in Zuid-Korea een minor gedaan. De cultuur daar vond ik echt top en ik heb hier veel leuke mensen ontmoet. Ik woonde daar op een universiteitscampus, dus aan feestjes niet te min!

Deed je ook iets naast je studie?

Naast mijn studie heb ik altijd gewerkt. Zo ging ik elke zaterdag terug naar Friesland om daar in een winkel te werken waar ik een aantal jaren gewerkt heb. Ook ging ik vaak in de zomer naar Frankrijk om daar op een camping wat zomerwerk te doen. Van dat geld ging ik vervolgens met mijn vriend zelf op vakantie.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Door actief zoeken. Eerst zat ik meer in de richting van Corporate Finance. Aangezien ik het toch niet helemaal goed wist ben ik naar recruitment events, georganiseerd door mijn studievereniging, gegaan. Hier heb ik mij wat beter weten te oriënteren, maar uiteindelijk via Magnet.me Magnus tegengekomen. Vervolgens werd ik benaderd en ben op gesprek gegaan. Dit was een leuk gesprek, waar echt naar mijn interesses gevraagd werd. Aangezien ik nog steeds zoekende was, vond ik dit fijn. Opties werden besproken en ik was eigenlijk heel positief. Ook qua mogelijkheden leek Magnus mij geschikt. Ik mocht meteen instromen bij een project van Magnus Blue.

En wat doe je precies bij Magnus?

Ik zit bij Magnus Blue en doe momenteel een project bij VolkerWessels, waarbij ik help met de implementatie van SAP. Zo heb ik nu een soort website opgezet met alle instructies om het SAP systeem zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Het hele SAP systeem heb ik gedurende deze periode goed leren kennen en ik heb ook rapporten gemaakt. ‘Learning on the job’ heb ik dus echt ervaren. Daarbij geef ik sinds dit jaar demo’s bij de klant. Dit heb ik nu al best vaak gedaan. In het begin was dit super spannend!

Zijn er dingen die je goed moet beheersen om dit werk goed te kunnen doen?

Kennis van financiële processen is zeker handig. Ze hebben bij Magnus nu ook het Magnus college, waarmee we in teams aan opdrachten op het gebied van advanced analytics hebben gewerkt. Dit is super leerzaam en we delen veel informatie en kennis met elkaar. We werken samen met de verschillende practices van Magnus. Zo leer je collega’s die je normaliter niet veel ziet ook kennen.

Hoe vond je de eerste weken?

Ik moest me een paar dagen goed inlezen en ik kreeg direct een buddy. Na drie dagen ging ik al naar de klant. Als je uit het niets begint is het technisch best pittig, maar door de goede ondersteuning die ik kreeg ging mijn leerproces heel snel.

Wat voor verantwoordelijkheden kreeg je vooral bij dit project?

Ik kreeg verantwoordelijkheid voor de planning van het opstellen van rapporten en de werkrapporten. Toen een collega op vakantie was, kreeg ik wat meer technische taken.

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Het afwisselende aspect. Ik zit nu op een project, maar doe er demo’s bij. Daarbij groei ik op persoonlijk vlak erg snel. Zo heb ik als een dummy het systeem leren kennen, maar inmiddels komen mensen ook naar mij voor vragen. Je leert echt door te doen. Daarbij leer je met verschillende mensen werken; met de klant en met het team. Dit jaar hoop ik bovendien een SAP-examen te halen.

Wat vind je nou echt kenmerkend voor Magnus als bedrijf?

Dat je genoeg kansen krijgt om je te ontwikkelen. Dit kun je gewoon aangeven en dan wordt daar samen met je mentor aan gewerkt. Daarbij is de sfeer fijn, zijn er leuke trainingen en vond ik de bootcamp vorig jaar top.

Wat zijn je hobby’s?

Ik houd van reizen. Zoals ik al zei heb ik een tijd in Zuid-Korea gewoond en vanuit daar wat tripjes gemaakt. Daarbij ben ik laatst naar Zuid-Afrika geweest. Naast reizen houd ik van zeilen met mijn vader. Hij heeft een boot in Friesland. Daarnaast sport ik ook graag.’

Heb je tips voor starters?

Ik vind het heel belangrijk hoe de sfeer binnen een bedrijf is. Ik heb best wat gesprekken gehad en zodoende geleerd waar mijn interesse qua soort bedrijf ligt. Daarnaast is het goed om na te gaan wat de mogelijkheden binnen een bedrijf zijn en dat er geluisterd wordt naar wat je interessant vindt en wat je eventueel kunt doen.