Thomas Heeneman

januari 30, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Thomas is opgegroeid in Naarden en is na zijn middelbareschooltijd in Amsterdam gaan studeren. Hier heeft hij aan de VU een bachelor en master Business Analytics afgerond. Tijdens zijn master is hij duaal werkstudent bij Deloitte geweest. Na een tijd reizen na zijn afstuderen heeft Thomas de bewuste keuze gemaakt om bij Magnus aan de slag te gaan.

Wilde je altijd al consultant worden?

‘Aan het begin van mijn studie wilde ik eigenlijk investment bankier worden. Dit kwam eigenlijk door werk dat mijn vader heeft gedaan en door een aantal films natuurlijk. Tijdens mijn studie veranderde deze interesse helemaal. De hele wereld van bankiers en de sfeer was eigenlijk helemaal niets voor mij. Tijdens mijn master ontstond een meer technische interesse. Onderwerpen als machine learning, artifical intelligence en data science vond ik interessant.’

Heb je dingen naast je studie gedaan?

‘De laatste 2,5 jaar van mijn studie heb ik als werkstudent bij Deloitte gewerkt. Dit was drie dagen per week, dus ik was hier aardig druk mee. Naast werk en studeren deed ik aan tennis, boksen en fitnessen. Veel vrije tijd voor andere dingen dan studie, werk en sport bleef tijdens mijn masterperiode niet echt over. Dat zorgde er wel voor dat ik extra uitkeek naar de vrijdagmiddag borrels op het kantoor.’

Waarom de switch naar Magnus?

‘Na mijn periode als werkstudent kreeg ik een baan aangeboden bij Deloitte. Ik wilde alleen eigenlijk graag ondernemer worden door technische ideeën of producten te ontwikkelen. Toen heb ik lang getwijfeld of ik nu met het ondernemerschap zou gaan beginnen of dat ik eerst als consultant aan de slag zou gaan. Dan heb je namelijk wel een vast inkomen. Echter besefte ik mij ook dat ik nu makkelijker meer risico’s kan nemen. Over een paar jaar heb ik vast veel meer financiële verplichtingen. In het ideale scenario zou ik het liefst een combinatie hebben van werken als consultant en zelf ondernemen door technische producten te ontwikkelen. Dit kon niet bij Deloitte en bij Magnus wel. Zodoende ben ik bij Magnus aan de slag gegaan en kan dus beide passies realiseren. Daarbij heeft Magnus ook supergave projecten.’

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ontzettend goed. De laatste twee weken heb ik vooral kleine klusjes gedaan. Zo heb ik geholpen met een strategiesessie of een demo voor het automatiseren voor een image classifier. En vanaf vrijdag ga ik officieel bij Het Financieele Dagblad aan de gang, waarbij ik een business- en datawarehousing project ga oppakken.’

Wat zijn de uitdagende aspecten binnen dit werk?

‘De grote uitdaging ligt denk ik in de datawarehousing hoek, want die is relatief nieuw. Ik begrijp de basis, maar ben zeker nog geen expert. Daarom heb ik net een training aangevraagd. Het wordt veel learning on the job.’

Wat vind je het leukst van het werk als consultant?

‘Ik vind het leuk om een ingewikkeld wiskundig model zo begrijpelijk mogelijk aan de klant te presenteren. Over het algemeen vind ik het leuk om dingen te vertellen en presenteren. Daarin onderscheid ik mij denk ik ten opzichte van veel wiskundige studiegenoten. En ik vind de projectmatige manier van werken leuk, dit zorgt voor veel afwisseling. Projecten zijn op een gegeven moment eindig, waarna je naar een volgend project kan.’

En wat vind je van Magnus?

‘Er heerst een goede sfeer en het kantoor is top. De hiërarchie is niet groot en er is een platte structuur. Het management staat dicht bij ander personeel op de werkvloer. En het is fijn dat er snel beslissingen worden genomen zonder dat er via allerlei tussenpersonen toestemming gevraagd moet worden. Daarbij vind ik dat er veel gave klanten zijn en leuke retail opdrachten.’

Heb je tips voor starters?

‘Het belangrijkste is denk ik wel: Ga werken tijdens je studie. Dat je iets naast je studie hebt gedaan is denk ik erg belangrijk. Je leert jezelf routine aan, leert mensen kennen en maakt al kennis met het werkende leven.’