Ward van Santen

april 26, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Wereldreiziger Ward van Santen keerde na 13 maanden terug naar Nederland om aan het serieuze leven te beginnen. Na het afronden van zijn master Econometrie in Groningen reisde Ward door maar liefst drie continenten: Afrika, Australië en Azië!

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

‘Hoi, ik ben Ward! Ik ben geboren in een dorpje naast Arnhem, genaamd Velp, en ik ben 26 jaar. Na de middelbare school ben ik naar Groningen gegaan om daar te gaan studeren. Hier heb ik de bachelors Filosofie en Econometrie afgerond, waarna ik ook de master Econometrie heb voltooid. Na mijn studieperiode ben ik een lange tijd gaan reizen. Ik begon in Mauritius, waarna ik naar Australië ging om te werken en te reizen. Na Australië heb ik door Zuid-Oost Azië gereisd en ik sloot mijn reisperiode weer af in Afrika.  Dit was een supergave tijd!

Na een lange periode reizen werd het tijd om me te gaan oriënteren op een leuke baan. Zodoende ben ik sinds september bij Magnus aan de slag gegaan en ben ik recent verhuisd naar Utrecht.’

Gaaf! En hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

‘In mijn stageperiode tijdens mijn master vond ik Strategy Consultancy interessant, maar al snel kwam ik erachter dat je dan uitkomt bij de grote corporates. Dat wilde ik niet. Na mijn reis kwam ik erachter dat ik in de data-hoek wilde gaan werken. Vervolgens werd ik door een recruiter benaderd en met Magnus gelinkt. Ik ben op gesprek gegaan en had meteen een goed gevoel en met de mensen een goede klik. Ik werd uitgenodigd voor een tweede gesprek en binnen de kortste keren ging ik aan de slag.’

Wat doe je momenteel bij Magnus?

‘Van tevoren vond ik het moeilijk inschatten wat ik op een dagelijkse basis zou gaan doen. Dit werd al snel duidelijker, maar dit verschilt nog steeds veel. Momenteel ben ik werkzaam binnen de practice van Magnus Blue, aan de Business Analytics kant. Nu werk ik voor maar liefst drie verschillende klanten en dus op drie verschillende locaties per week.’

Op wat voor manier wordt er aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

‘Er wordt aandacht besteed aan mijn ontwikkeling door onder andere evaluatiegesprekken. Daarnaast is er één keer in de twee weken op maandag het ‘Magnus college’ voor ‘Advanced Analytics’. Hierin wordt vooral veel kennis uitgewisseld en ga je samen met een groepje aan de hand van echte datasets ideeën uitwerken. Hierin word je als groepje geheel vrijgelaten. Ook kun je naar wens verschillende trainingen volgen.’

Zijn er nog dingen die je opgevallen zijn in de eerste weken?

‘Ik startte in september dus kon gelijk door naar de jaarlijkse bootcamp. Dat was vooral erg gezellig, maar ik heb ook veel geleerd. Verder waren de eerste weken vrij relaxt. Ik stond niet meteen op een opdracht, dus kon goed wennen binnen het bedrijf. Aan het eind van de maand was ik er dan ook klaar voor en er aan toe om bij de klant aan de slag te gaan.’

En zijn er dingen waaraan je moest wennen?

‘Het werkende leven was even wennen. Zo moest ik het ritme weer oppakken, vooral na een lange periode reizen. Daarbij komen er in het begin bij projecten een hoop nieuwe dingen op je af en leer je in korte tijd veel. Doordat ik met drie projecten tegelijk bezig ben, moet ik goed managen waar de prioriteiten op bepaalde momenten liggen.’   

Wat vind je het leukst van je werk?

‘Allereerst spreken de klanten waarvoor wij werken mij zeer aan. Daarbij is het werk super afwisselend qua bedrijven, opdrachten, mensen en natuurlijk locatie. Zo werk ik momenteel op drie verschillende plekken per week, dus ben met veel dingen tegelijk bezig. Ook de mensen van Magnus vind ik leuk, omdat iedereen totaal verschillende achtergronden heeft en erg open in de omgang is.’

Wat vind je tot nu toe van je collega’s?

‘Iedereen kijkt uit naar de vrijdag. Dan is namelijk iedereen hier op kantoor in Naarden. Dat ik de sfeer en de collega’s hier zo tof zou vinden is boven mijn verwachtingen. Tijdens werk is men serieus en doet zijn best, maar op de goede momenten is er ook veel lol.’

Wat doe je eigenlijk in je vrije tijd?

‘Nou, ik ben van plan weer te gaan voetballen. Dit heb ik vroeger altijd gedaan en wil dit dus weer gaan oppakken. Verder spreek ik graag met vrienden af, houdt van muziek en koken.’ Verder is reizen dus een van mijn grootste hobby’s.’

Heb je tips voor anderen die zich aan het oriënteren zijn?

‘Een van de belangrijkste dingen is naar mijn mening het afgaan op een goede klik tussen jou en het bedrijf en de mensen die daarbij horen. Dan gaat de rest denk ik vanzelf. Natuurlijk is het inhoudelijke werk ook van belang, maar dat komt vaak wel goed als je je goed voelt bij een organisatie.’