Wouter Peters

september 30, 2020 Interviews

line-thumb-square

Wouter Peters is sportminded. Hij heeft een passie voor sport en dan in het bijzonder voetbal. Tussen zijn bachelor en master streefde hij zijn droom na door in Amerika te gaan voetballen. Na een jaar kwam hij terug en studeerde hij af aan de Universiteit van Eindhoven. Via via kwam hij uiteindelijk bij Magnus terecht. In dit interview lees je zijn weg naar Magnus en hoe hij de eerste maanden bij Magnus heeft ervaren.

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Zoals je waarschijnlijk wel kan horen kom ik uit het Zuiden. Ik ben opgegroeid in een van de meest zuidelijke steden van Nederland: Heerlen. Na de middelbare school twijfelde ik om de sportopleiding te gaan volgen, maar uiteindelijk koos ik er toch voor om naar de universiteit in Eindhoven te gaan. Vanaf dit punt heeft mijn sociale leven zich hier gevormd en woon ik hier nog steeds samen met mijn vriendin met veel plezier.

Waar en wat heb je gestudeerd?

Ik heb de bachelor Technische Bedrijfskunde in Eindhoven gedaan, waarna ik in Texas de master Organizational Development heb gevolgd. Na dit tussenjaar in Amerika ben ik weer in Eindhoven gaan wonen en studeren. Hier heb ik de master Operations Management & Logistics succesvol afgerond.

Je hebt een tijd in het buitenland gestudeerd zag ik. Kan je daar wat meer over vertellen?

Klopt! Na het afronden van mijn bachelor ben ik naar Amerika (San Antonio – Texas) gegaan om voetballen echt te kunnen combineren met studeren en de sportbeleving daar zelf te kunnen ervaren. Dit was een hele gave en unieke ervaring!

Heb je ook dingen naast je studie gedaan?

Zeker. Voetbal is altijd een hoofdonderdeel in mijn leven is geweest en dus ook tijdens mijn studieperiode. Ook heb ik in deze periode ook een aantal congressen, skireizen en andere nevenactiviteiten georganiseerd. Daarnaast heb ik mijn afstudeeropdracht uitgevoerd bij Nike. Hier kwamen mijn passie voor sport en mijn studieachtergrond mooi samen, maar uiteindelijk vond ik hier om verschillende redenen niet de juiste baan om ook na mijn afstuderen bij Nike aan de slag te gaan.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Tijdens mijn afstuderen werd ik via LinkedIn benaderd door The Insight Coach. Zij hebben meerdere consultancybureaus in hun portefeuille, waardoor dit voor mij interessant was om met hen eens te sparren over mijn interesses en wensen. Via hen werd gelinkt aan Magnus. Naast Magnus had ik twee andere sollicitaties lopen bij andere consultancybureaus, maar Magnus had mijn duidelijke voorkeur. Ik wilde namelijk iets met Business en IT en het gevoel was vanaf het eerste gesprek goed.

Wilde je altijd al in de consultancy gaan werken?

Ik heb eigenlijk open gestaan voor meerdere dingen, had zeker niet zoiets dat ik per se de consultancy in wilde, maar het is altijd wel een optie geweest ja. Uiteindelijke bleek de consultancy dan ook een goede oplossing voor mij, omdat je veel verschillende werkzaamheden verricht en aan verschillende projecten werkt.

Wat doe je precies bij Magnus?

Ik werk voor Magnus Blue, het analytics team. In mijn eerste project werkte ik voor een opdracht als SAP consultant. Ik had al enige kennis van SAP door eerdere werkervaring. Sinds april 2020 zit ik op meer een analytisch project bij Bacardi. Voor deze opdracht breng ik onder andere verschillende databronnen samen in een datawarehouse. Zo kan alles op een centraal punt opgeslagen worden. Daarnaast ondersteun ik het global management team met het inzichtelijk maken van de strategische KPIs van Bacardi door middel van reporting in Power BI.

Zijn er veel veranderingen in je werk door de corona-situatie?

In mijn eerste maanden werkte ik op kantoor, maar ook al wel veel vanuit thuis. Daarna brak corona uit en moest alles vanuit thuis. Voor Bacardi is er eigenlijk niet veel veranderd, omdat ons werk eigenlijk al grotendeels vanuit huis plaatsvond aangezien zij in Miami gevestigd zijn. Sommige dingen gaan vanuit huis zelfs efficiënter en het is fijn dat het werk gewoon doorgaat.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

Ik trapte goed af. In een van mijn eerste weken kon ik namelijk mee met de jaarlijkse skitrip. Dit was een super start, omdat ik iedereen in een informele setting leerde kennen. Daarbij kreeg ik vanaf mijn eerste dag een buddy toegewezen bij wie ik voor allerlei kleinere praktische zaken terecht kon. Dit was fijn!

Wat vind je het leukst van je werk?

Uhm, ik ben onder andere binnen het analytics-team gaan werken door de groeimogelijkheden binnen het team. Daarbij vind ik het werken op projectbasis leuk, omdat je je skills-set onder andere door de hulp van je collegas continu blijft vergroten. Daarbij vind ik het heel tof om te zien dat je na twee weken een volledig proces kan opzetten en na een project vaak direct resultaat ziet. Ook ben ik erg blij met de leuke groep collegas die ik binnen mijn team, maar ook binnen Magnus heb.

Hoe zou je Magnus in twee zinnen beschrijven?

Het is jonge en platte organisatie met veel mogelijkheden die je wel zelf aan moet grijpen. Daarbij heeft Magnus gevarieerde projecten voor interessante klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben echt sportminded. Zoals eerder genoemd sport ik graag en naast het voetbal vind ik het dan ook leuk om te hardlopen, fietsen en te zwemmen. Daarnaast hou ik wel van een feestje en ga ik zomers graag naar een festival of iets dergelijks.

Heb je een tip voor andere starters?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Een organisatie interessant vinden betekent niet direct dat de baan jou ook ligt. Je gevoel bij een bepaalde organisatie of baan is ook heel belangrijk. Dat vond ik belangrijk om na te gaan.