Matteo Timmermans

januari 7, 2021 Interviews

line-thumb-square

Na het afronden van zijn studie en een reis van anderhalf jaar door Australië, waar hij gewoond en gewerkt heeft, begon Matteo zijn loopbaan in de media- en marketinghoek. Dit beviel hem toch niet helemaal, waarna hij besloot iets anders te zoeken. Hij zocht een meer technische baan, en tijdens zijn zoektocht stuitte hij op Magnus. Waarom wilde Matteo van de marketing hoek de switch maken naar een meer technische hoek? Dat lees je in dit interview!

Kan je om te beginnen eens vertellen wie je bent en waar je vandaan komt?

Zeker! Ik ben dus Matteo en ben net 28 jaar. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en heb hier ook aan de UvA gestudeerd. Voordat ik aan mijn studie begon ben ik voor een mooie reis naar Brazilië gegaan. Toen ik terugkwam startte ik de bachelor Communicatiewetenschappen en de master Corporate Communication. Na deze master vertrok ik voor een lange tijd naar Australië. Hier heb ik met behulp van een working holiday visa gewoond en gewerkt. Toen ik terugkwam ben ik verhuisd naar Haarlem en ben ik met een baan gestart bij een media- en marketingbedrijf.

Hoe ben je uiteindelijk bij Magnus terecht gekomen?

Bij het media- en marketing bedrijf waar ik werkte kwam ik er als vrij snel achter dat ik het werken met data en het analyseren ervan interessant vond. De mogelijkheden voor het werken met data binnen dit bedrijf waren beperkt, waarna ik besloot verder te gaan kijken. Ik was op zoek naar een wat technischere baan waarbij er specifiek met Mendix gewerkt wordt. Door de combinatie IT, Mendix en de consultancy kwam ik al snel bij Magnus Green uit. Door mijn communicatie-achtergrond vind ik het stukje klantcontact erg leuk en past consultancy denk ik ook goed bij mij. Het eerste gesprek was eigenlijk meteen heel positief en ik kon al snel starten.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

Afgelopen mei ben ik gestart bij Magnus Green. Toen ik startte mocht ik een dag naar kantoor. Op mijn eerste dag kreeg ik een begeleider toegewezen en er werd een uitgebreid programma voor me opgesteld. De start is erg goed bevallen! Wel merkte ik, vooral helemaal op het begin, dat je door het thuiswerken soms minder meekrijgt van wat er precies speelt binnen een project. Daarbij is het thuiswerken voor iedereen natuurlijk nieuw, waardoor iedereen moet omschakelen. Het is soms best vreemd om veel collega’s alleen nog virtueel te kennen. Soms is het thuiswerken fijn, maar ik mis het fysieke contact ook wel.

Wat doe je precies bij Magnus Green?

Op het moment werk ik fulltime samen met vijf andere Magnus consultants als Mendix Consultant. Mendix is een Lowcode platform dat tools biedt om applicaties te bouwen, te testen en te implementeren. Bij een grote klant moeten een aantal applicaties continu aangepast worden of er moeten nieuwe functies bijgebouwd worden. Dit is allemaal in samenspraak met de klant. We werken Agile, met sprints van twee weken. Dit houdt mijn werk leuk en divers!”

Hoe zou je een werkdag in een paar zinnen beschrijven?

Ik begin de dag samen met de klant met een ‘daily stand-up’. Dan plan ik ook direct allerlei telefoontjes in met collega’s die ik diezelfde dag nog moet spreken. Dan ga ik bijvoorbeeld verder met het ontwikkelen van nieuwe functies in de applicatie. Ook heb ik geregeld klantcontact om de wensen en/of vragen van de klant wat betreft de applicaties op te helderen en te beantwoorden. Ik vind het leuk om met de klant mee te denken over alle mogelijkheden die de applicatie kan bieden.

Wat vind je het leukst van je werk?

Ik heb het gevoel alsof ik de hele dag puzzels aan het oplossen ben. Deze technische problemen/puzzels oplossen vind ik super. En specifiek aan Magnus: de goede sfeer. Ik kijk dan ook uit naar de tijd dat we weer op kantoor mogen werken.

Wat doe je in je vrije tijd

In de ‘pre-corona’ tijd ging ik veel uiteten en ging ik geregeld naar concerten. Daarbij stond er weer een grote reis gepland, maar die staat voor nu in de wacht. Al deze dingen zijn nu dus minder, maar dit compenseer ik op het moment met zelf lekker koken, wandelen en sinds kort ook met yoga.

Wat heeft jou geholpen bij het zoeken van een baan?

Neem de tijd om te onderzoeken wat voor werk goed bij je past. Het helpt hierbij om veel verschillende mensen te spreken. Het is daarnaast denk ik belangrijk om eerlijk te zijn in een sollicitatiegesprek en probeer goed te kijken of je een goed gevoel hebt bij een organisatie.