Sales consultant new business

Beschik jij over goed ontwikkelde “hunting” en “closing” skills? En ben je daarnaast sterk in het onderhouden en verder uitbouwen van relaties? Heb jij affiniteit met ICT en wil je bedrijven helpen om kosten te besparen en hun IT landschap te optimaliseren? Ben je een prettige gesprekspartner die goed kan luisteren en de juiste vragen weet te stellen? Laat je dan niet afschrikken door het jargon; daar helpen wij je bij. Deze commerciële uitdaging is echt iets voor jou!

De inhoud van je werk

Als Sales Consultant New Business ben je verantwoordelijk voor de totale sales cycle van onze Hybrid Shoring propositie. Je verdiept je in bestaande klanten en prospects, spot kansen en creëert new business. Je sluit contracten af en volgt ontwikkelingen bij klanten op de voet. Je kent de markt, volgt trends en optimaliseert zo onze propositie. Daarbij werk je nauw samen met ons salesteam en een collega van onze Amerikaans-Indiase technologie partner. Daarnaast kan je terugvallen op de kennis van ruim 130 ervaren Nederlandse collega’s. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie in Nederland.

Onze Hybrid Shoring propositie, sterke TCO reductie

De toenemende vraag naar ICT diensten en snel veranderende markt vraagt om een slimme aanpak en kennis van zaken. Magnus biedt middelgrote bedrijven via Hybrid Shoring de mogelijkheid om, mét behoud van kwaliteit en customer intimacy, de Total Cost of Ownership (TCO) sterk te reduceren. Magnus verzorgt samen met een Amerikaans-Indiase technologie partner projecten en beheer voor onder andere SAP, Microsoft en Mendix applicaties. Van hosting met compleet uitbesteed beheer, tot consultancy en ad hoc ondersteuning.

Je werkzaamheden bestaan kortweg uit:

 • ontwikkelen en uitvoeren van een salesplan;
 • acquisitie en daarmee realiseren van new business en leads;
 • beheren van bestaande accounts om aanvullende business te genereren;
 • bewaken van de kwaliteit van het salesproces;
 • nauwe samenwerking met onze Amerikaans-Indiase technologie partner;
 • actief contact houden met de interne organisatie;
 • uitwerken van offertes en contracten en het bijhouden van het CRM systeem.

Wie jij bent

We zoeken een resultaatgerichte, ambitieuze, communicatief vaardige sales professional. Heb je:

 • een WO vooropleiding;
 • 2 tot 5 jaar new business saleservaring;
 • ervaring in oplossingsgericht verkopen van diensten, bij voorkeur IT;
 • uitstekende acquisitie, cross- en upsell vaardigheden en closing skills;
 • kennis van ERP, cloud, infrastructuur en hostingoplossingen in het algemeen;
 • ervaring in het ontwikkelen van nieuwe markten/doelgroepen;
 • een “Hunter” mentaliteit, positieve instelling en sterke drive.

Spreek en schrijf je bovendien uitstekend Nederlands en Engels? En vind je het niet erg om te reizen? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren!

Waarom kies je voor Magnus?

Start making a difference. Direct impact hebben op uitdagende projecten bij aansprekende klanten, dat is werken bij Magnus. We investeren in jouw ontwikkeling met een trainingsprogramma, persoonlijke begeleiding en veel ruimte voor eigen initiatief. En uiteraard hebben we goede arbeidsvoorwaarden.

De sfeer bij Magnus is open en informeel: “Tijdens de lunch praat je de ene keer met de partners over de toekomst van Magnus en de andere keer met andere collega’s over je avonturen in het weekend. En andersom.” Avonturen beleven we ook samen: de jaarlijkse skitrip, knallende kerstfeesten, bootcamps, BBQs en natuurlijke gezellige borrels. Magnus organiseert allerlei leuke events om stoom af te blazen en je collega’s beter te leren kennen.

Magnus, enjoying innovation. Wij zijn een organisatie voor consulting & ICT services, opgericht in 1990. We onderscheiden vier specialismen in onze dienstverlening: Consulting, Technology, Solutions en Operations. Met circa 140 consultants werken we elke dag samen met opdrachtgevers om hun ‘dromen’ te realiseren. Dat geeft ons het plezier en de tomeloze energie waarmee wij onze projecten doen. We gaan voor de hoogst mogelijke kwaliteit en denken altijd mee.

Bij Magnus bieden we de juiste balans, motiveren we je om steeds een stapje verder te komen en geven we je alle ruimte voor persoonlijke en zakelijke groei.

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Kom dan met ons praten! Stuur ons je cv en motivatie en beschrijf in je begeleidende tekst kort je motivatie voor de vacature Sales Consultant New Business, en de redenen waarom je goed bij ons team zou passen.

Sollicitatieformulier

CV of motivatiebrief uploaden

 • Categories:

  Magnus Blue
Sales-consultant-new-business

Click & Share