Sigrid Breel

februari 9, 2022 Interviews

line-thumb-square

Hi Sigrid, leuk dat we je mogen interviewen! Zou je jezelf willen voorstellen?

Natuurlijk! Ik ben Sigrid, 25 jaar en sinds augustus 2021 woon ik in Utrecht. Nadat ik in Kampen ben opgegroeid, ben ik naar Groningen verhuisd om daar te gaan studeren. Ik heb een bachelor Bedrijfskunde aan de Hanze Hogeschool gedaan, om vervolgens een pre-master en master Strategic Innovation Management te volgen aan de RUG. Verder vind ik het heerlijk om te sporten. Zo heb ik naast het studeren gevolleybald, getennist en geroeid. Ook nu probeer ik nog vaak te sporten!

Wat was voor jou de overweging om door te studeren na het halen van je hbo-diploma?

In eerste instantie heb ik voor een studie op de hogeschool gekozen, omdat ik dacht dat dat beter bij mij zou passen dan aan de universiteit studeren. Ik wilde me namelijk graag oriënteren doormiddel van stages, waar op de hogeschool meer ruimte voor is. Dit was een goede keuze, want ik heb hele leuke stages gelopen waarin ik verschillende rollen heb gehad. Zo ben ik erachter gekomen dat ik veel verschillende aspecten binnen bedrijven heel interessant vind, zoals HRM processen, commerciële processen en software gerichte innovatietrajecten. Daarnaast realiseerde ik me ook tijdens mijn afstudeerstage dat ik nog meer van deze onderwerpen wilde weten, vandaar dat ik heb doorgestudeerd.

Je kwam er dus tijdens je bachelor achter dat je een brede interesse in bedrijfsprocessen hebt, wist je toen ook al direct dat je consultant wilde worden?

Nee, hier kwam ik eigenlijk pas achter tijdens mijn master. Ik heb tijdens mijn master veel in-house dagen bezocht bij verschillende bedrijven. Bij de in-house dagen van consultancy organisaties viel de projectmatige manier van werken me positief op. Het samenwerken met anderen aan verschillende type projecten, waarin je telkens weer naar een nieuw einddoel toe werkt en snel tot een oplossing probeert te komen, trok me aan. Hierdoor dacht ik: misschien is consultancy wel iets voor mij! We zijn nu een half jaar verder, en het bevalt me ontzettend goed.

Hoe ben je vervolgens bij Magnus terecht gekomen?

Ik heb me uitgebreid georiënteerd, met name op LinkedIn. Bij de bedrijven die me interessant leken, heb ik een berichtje gestuurd naar iemand die er werkt met de vraag of ze mij iets konden vertellen over het werken bij dat bedrijf. Hierdoor kreeg ik snel een eerste indruk van een bedrijf. Vervolgens heb ik bij een aantal bedrijven gesolliciteerd. Bij Magnus voelde ik me direct op mijn plek, had ik goede gesprekken, hechten ze waarde aan persoonlijke ontwikkeling en vond ik de projecten die ze doen erg interessant klinken.

Inmiddels werk je een paar maanden bij Magnus, hoe bevalt het?

Heel goed! Ik startte op 1 september en op 2-4 september mocht ik direct meedoen aan de jaarlijkse bootcamp voor Young Professionals. Hier leerde ik direct veel mensen kennen, ook veel van andere teams. Daarna begon ik aan mijn onboardingsprogramma waarin collega’s uit mijn team mij van alles vertelde over het reilen en zeilen binnen Magnus. Ook startte ik direct op mijn eerste project, waar zelfs al snel een tweede project bij kwam! De eerste weken, en nog steeds, heb ik veel met collega’s meegekeken, waardoor ik snel nieuwe dingen leerde en zo ook dingen zelf kon oppakken. Denk hierbij aan het voorbereiden van een teamoverleg of het geven van een workshop in het kader van Change Management.

Zo te horen zit je goed op je plek. Wat zou je willen meegeven aan andere starters die op zoek zijn naar hun (eerste) werkplek?

Veel mensen vinden het heel leuk om iets over hun baan en organisatie te vertellen als je ze aanspreekt of een berichtje stuurt. Zo kom je op een laagdrempelige manier veel te weten over verschillende functies en organisaties en ervaar je zelf al snel waar je een goed gevoel bij krijgt! Als je goed de tijd neemt om je te oriënteren en naar je gevoel luistert, vind je vanzelf een plek die goed bij je past.