Daan Soede

januari 17, 2022 Interviews

line-thumb-square

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Ja, zeker! Ik ben Daan, 25 jaar en woon in Den Haag. Ik ben opgegroeid in Almere, waarna ik naar Enschede ben verhuisd om daar de bachelor Industrial Design te doen. In mijn vrije tijd zoek ik graag vrienden op om naar het strand te gaan, te koken of Formule 1 te kijken.

Uiteindelijk ben je na je bachelor een master Business development & Entrepreneurship gaan doen?

Ja, dat klopt. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik toch een iets andere kant op wilde. Ik vond het heel leuk om de achterliggende behoefte van een probleem te achterhalen en daar een oplossing voor te bedenken. Die manier van nadenken en het voorzien in een oplossing vond ik leuk en interessant! Ik vond het alleen minder interessant om na te denken over de eigenschappen van een product, denk aan de materiaalkeuze. De keuze om deze master te gaan doen was voor mij een logische keuze. Ik hield mij bezig met het uitpluizen van een probleem om de achterliggende behoefte te ontdekken. Om daar vervolgens een oplossing voor te verzinnen in de vorm van proposities en/of bedrijfsmodellen, in plaats van een product.

Wanneer wist je dat je consultant wilde worden?

Ik heb tussen mijn bachelor en master een half jaar stagegelopen. In die periode ben ik erachter gekomen dat het mij leuk lijkt om bij verschillende organisaties binnen te kunnen kijken, maar ook wel een vaste basis te hebben bij één werkgever. Die dynamische vorm van werken past goed bij mij. Soms doe je iets voor een langere tijd, maar omdat je eigenlijk altijd op projectbasis werkt heb je gevarieerde werkzaamheden.

Hoe bevalt het werken bij Magnus?

Heel goed! Ik ben midden in de zomervakantie begonnen dus dat was een beetje een hectische start, maar tegelijkertijd ook heel erg leuk omdat de jaarlijkse Magnus Bootcamp voor Young Professionals in September plaatsvond. Daardoor heb ik direct andere collega’s leren kennen, meer achtergrondinformatie over Magnus gekregen en kennis kunnen maken met de verschillende projecten bij Magnus. Mijn ervaring is dat Magnus je een heel warm onthaal geeft.

Toen ik bij Magnus begon, kon ik direct op een project meedraaien. Dat project loopt nu ook nog, maar zit in de afrondende fase. Het is een groot project bij een universiteit waar we veel bestaande processen herontwerpen en nieuwe IT-oplossingen implementeren. Met mijn tweede project zijn we recent gestart met de ‘architectuurfase’, wat inhoudt dat we daar nu bezig zijn om met de klant af te stemmen hoe het toekomstplaatje qua proces, IT en project eruit komt te zien.

Dynamische werkomgeving en gevarieerde werkzaamheden…wanneer is consultancy iets voor jou, denk jij?

Wanneer je het leuk vindt om met verschillende (type) mensen samen te werken. Ook wanneer je proactief bent, omdat je soms zelf opzoek moet gaan naar hoe je de klant het beste kunt ondersteunen. Daarnaast moet je het ook leuk vinden om je met verschillende dingen tegelijkertijd bezig te houden. Dat is in ieder geval hoe ik het zie.

Waarom heb jij er uiteindelijk voor gekozen om bij Magnus te komen werken?

Tijdens de sollicitatiegesprekken vond ik de sfeer heel fijn en merkte ik dat er een wederzijdse klik was. Daarnaast gaf Magnus mij het vertrouwen dat ik de, voor mij, onbekende systemen waar ik mee moest gaan werken wel onder de knie zou krijgen, omdat er genoeg ruimte is om te leren!
Nu ik een aantal maanden bij Magnus aan het werk ben, weet ik nog beter dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het is een bedrijf met serieuze ambities waardoor we aan gave projecten kunnen werken. Tegelijkertijd is de sfeer onder collega’s informeel en hebben we tijdens en na het werk veel lol met elkaar.

Heb je nog een advies dat je mee wilt geven aan starters?

Stel veel vragen tijdens sollicitaties en wees niet bang om te laten zien wie je bent. Ga bij jezelf na of jij de klik voelt en of de functie en de organisatie je leuk lijken.