Maurice Chin Ten Fung

maart 1, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

‘Ik ben Maurice (23 jaar), geboren en getogen in Zaandam en woon daar nog steeds. Ik heb aan de UvA een bachelor econometrie behaald en ben vervolgens ook een master econometrie gaan doen. In deze master lag de focus vooral op ‘big data’ en Business analytics.’

Wat heb je gedaan voordat je bij Magnus kwam werken?

‘Eigenlijk ben ik meteen na mijn afstuderen bij Magnus aan de slag gegaan. Wel heb ik tijdens mijn studieperiode hier en daar wat bijles gegeven. Vooral wiskunde en economie.’

En hoe ben je dan bij Magnus terecht gekomen?

‘Tegen het eind van mijn studie kwam ik erachter dat ik in de consultancy wilde gaan werken. Dit kwam eigenlijk door de beroependagen van mijn studievereniging. Op dit carrière event ben ik in gesprek gegaan met werkende mensen, heb een aantal cases gedaan en presentaties bijgewoond. Ik merkte dat ik enthousiast werd van de mensen die in de consultancy werkten. Mijn studie was eigenlijk heel technisch en specifiek. Terwijl het bezig zijn met verschillende projecten en het in contact zijn met mensen mij juist aanspreekt. Toen ik vervolgens afgestudeerd was ben ik via de website consultancy.nl Magnus tegen gekomen. Zo is eigenlijk het balletje gaan rollen.’

Wat doe je precies bij Magnus?

‘Momenteel ben ik werkzaam bij Magnus Blue, de Business Analytics kant. Zo werk ik nu fulltime voor VolkerWessels. Ik werk vier dagen bij de klant en op vrijdag op ons kantoor in Naarden. Bij de klant ben ik druk bezig met het realiseren van rapportages, zoals het jaarverslag en dan vooral het zorgen dat deze rapportages volledig automatisch uit het systeem rollen. Daarbij help ik met het bijwerken van grote en complexe rapportages en met het maken van kleine analyserapporten. Eigenlijk help ik met het op de juiste manier weergeven of visualiseren van de gegevens en het op een correcte manier gebruiken van de tools. Het is vooral veel overleggen met de klant wat hun wensen zijn en deze vervolgens zo goed mogelijk proberen te verwezenlijken.’

En hoe vond je de eerste periode bij Magnus?

‘Spannend! Voor het eerst ging ik echt aan het werk. In het begin was dit even wennen. Ik zat direct op een project en werkte veel individueel. Ik miste hier wel het contact met de klant, dat vond ik jammer. Nu heb ik meer plezier in het werk doordat ik in een groter team werk en veel meer contact heb met de klant. Ook krijg ik meer en grotere verantwoordelijkheden. Daarbij is de eerste periode echt voorbij gevlogen en dat fulltime werken bevalt me eigenlijk wel.’

Wat vind je het leukst van je werk?

‘Ik vind het heel tof dat je lang bezig bent met een project en dat het op een gegeven moment af is en je echt iets tastbaars hebt gemaakt. Ook de afwisseling van het werk vind ik fijn, het is nooit saai. Soms zijn er deadlines of moeten dingen met spoed veranderd worden in opdracht van de klant. Dat houdt het werk spannend; een beetje druk erop. Dit vind ik juist leuk.’

Wordt er binnen Magnus aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

‘Zeker. Er is een ‘practice manager’ die kijkt hoe het met mijn ontwikkeling gaat. Daarnaast is er een trainings-app waarin je je kan opgeven voor bepaalde trainingen. Ook krijg je de mogelijkheid om bij verschillende practices binnen Magnus te werken. Ik kwam er alleen al snel achter dat mijn interesse en kennis vooral bij Blue ligt.’

En wat vertel je je vrienden over Magnus?

‘Dat het een heel leuk en informeel bedrijf is en dat we heel uiteenlopende projecten doen. Iedereen doet heel wat anders, terwijl iedereen in principe in de IT consultancy werkzaam is. Daarbij is er naast het werk ruimte voor plezier, maar wordt er op werkgebied veel samengewerkt tot mooi resultaat.’

Wat doe je in je vrije tijd?

‘Ik voetbal in een vriendenteam met veel jongens die ik heb leren vanuit mijn studieperiode en de middelbare school. In het weekend spreek ik graag met vrienden af voor een drankje, een filmpje of een leuke serie. Maar het weekend is ook vooral om lekker uit te rusten.’

Heb je misschien tips voor anderen die zich aan het oriënteren zijn?

‘Ik denk dat het vooral goed is om na te gaan of je bij een groot, middel of klein bedrijf aan de slag wil gaan. Ik had mezelf voorgenomen om bij een grote corporate te gaan werken, maar toch heb ik uiteindelijk voor Magnus gekozen. Ik las alle interviews en vond de sollicitatiegesprekken hartstikke leuk. De sfeer voelde goed. Het zorgt ook voor meer ‘self-employing’, omdat je hier denk ik meer verantwoordelijkheden krijgt in vergelijking met grotere organisaties. Het soort bedrijf is dus superbelangrijk! Soms zelfs, naar mijn mening, belangrijker dan de specifieke functie.’