Dennis Kraakman

november 19, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Dennis Kraakman combineert het werken aan Analytics projecten bij Magnus met zijn start-up in kunstmatige intelligentie (AI). Een mooie innovatieve mix waarbij alle expertise van Magnus collega’s goed van pas komt.

Wil je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Hi, ik ben Dennis, 25 jaar en geboren in Bennebroek. Ik ben in 2013 naar Amsterdam verhuisd om te gaan studeren en ik woon hier nog altijd met veel plezier. Nadat ik vorig jaar augustus ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit (VU), heb ik samen met Thomas, een vriend en studiegenoot, een mooie reis door Azië gemaakt. Inmiddels zijn we allebei sinds januari 2019 collega’s in het Analytics team van Magnus Blue. 

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb aan de VU de Bachelor Business Analytics gedaan en vervolgens de daaropvolgende master Business Analytics (BA). Omdat ik nog niet meteen wilde gaan werken na mijn master heb ik daarnaast de master Econometrics & Operations Research behaald, die veel overlapt met mijn andere master. In het derde jaar van mijn bachelor heb ik een half jaar aan de NTU University in Singapore gestudeerd. Daar kijk ik nog steeds met veel plezier op terug. Mijn afstudeerscriptie voor BA heb ik bij Deloitte gedaan en voor mijn onderzoek was ik veel met kunstmatige intelligentie bezig. In dit half jaar kwam ik er achter dat ik de toepassingen in dit vakgebied enorm interessant vond en ik mezelf het liefst hier verder in wilde specialiseren.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

In mijn studententijd had ik al vanaf het begin de ambitie om later zelf een onderneming te starten. Thomas stond hier hetzelfde in en tijdens onze reis door Azië zijn we samen op het idee voor een toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) gekomen in de vorm van een mobiele applicatie. Om dit idee daadwerkelijk te ontwikkelen tot een product waren we beiden op zoek naar een parttime baan als consultant, zodat we naast consulting ervaring de andere dagen aan onze startup konden werken. Omdat een dergelijke constructie niet mogelijk was bij onze vorige werkgever zijn we in onze zoektocht bij Magnus uitgekomen. Magnus geeft ons de mogelijkheid om naast klantenwerk, parttime te werken aan onze eigen onderneming. De mensen en de projecten van Magnus spraken mij erg aan, waardoor ik het aanbod om bij het Analytics team te komen werken aannam.

Je werkt dus met een collega van Magnus Blue zelfstandig aan een innovatief project. Kun je daar wat meer over vertellen?

Ja klopt! Toen Thomas en ik hier beiden kwamen werken kregen wij de mogelijkheid om één à twee dagen per week zelf te ondernemen. Twee partners van Magnus hadden ons een maand gegeven om ons idee verder uit te werken en aan hen te pitchen. Zij waren heel enthousiast en wilden ons graag helpen om het idee te realiseren. Een belangrijke reden waarom we bij Magnus terecht zijn gekomen is de in-house kennis die Magnus heeft op het ontwikkelen van (mobiele) applicaties. Naast de kennis die het Analytics team van Magnus heeft, zijn er meerdere afdelingen bij Magnus die (mobiele) applicaties kunnen ontwikkelen. Het live brengen van een AI model vergt specifieke kennis die wij beiden niet bezitten, maar onze collega’s wel. De mobiele applicatie die communiceert met ons model is gebouwd door een collega van Magnus Black. Op dit moment zijn we in gesprek met twee grote partijen die interesse hebben in onze applicatie. En we zijn in de volgende fase beland waarin we daadwerkelijk toewerken naar een live werkend product. Dat we de kans hebben gekregen om te werken aan onze eigen onderneming en als consultant te werken voor gave projecten is precies wat ik zocht en daar ben ik Magnus heel dankbaar voor.

Hoe heb je de eerste weken bij Magnus ervaren?

Op mijn tweede werkdag ging ik meteen meedraaien op een project bij Jacobs Douwe Egberts, waar ik uiteindelijk een half jaar heb gezeten. Ik ben in mijn tweede week bij Magnus meteen mee op skimissie geweest, wat een ideale gelegenheid was om mijn collega’s beter te leren kennen. In mijn eerste weken was het combineren van de dagen bij de klant en onze eigen onderneming een beetje wennen, maar snel leer je hier een goede balans in te vinden. 

Aan wat voor een project ben je nu bezig?

Op dit moment werk ik samen met vijf collega’s drie dagen per week aan een project voor Bacardi. Bacardi heeft ons gevraagd om interne en externe databronnen te koppelen in één geharmoniseerde database om hieruit inzichten te halen en een 360 graden view op de data te geven. Ik ben in augustus een week naar het kantoor van Bacardi in Miami geweest, wat een supergave trip was. Dat ik binnen een half jaar nadat ik bij Magnus begon al zo’n trip zou maken had ik niet verwacht en was dan ook een hele leuke ervaring.

Wat vind je het leukste van je werk?

Ik werk nu in een heel erg leuk team met veel jonge mensen. Daarbij zijn er met het gehele bedrijf vaak leuke uitjes die worden georganiseerd. De wintersport in mijn tweede week was meteen een hoogtepunt en in de zomer was er een zeer geslaagd zeilevent. Naast de Magnus activiteiten hebben we regelmatig borrels met alle Young Professionals van Magnus die vaak in Amsterdam of Utrecht plaatsvinden. De combinatie van de werkzaamheden voor klanten, het ondernemen en alle leuke borrels en activiteiten zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. 

Wat doe je buiten je werk?

Ik hockey een aantal keer per week in Amsterdam bij AMHC Westerpark. Ik hou van de stad Amsterdam en ik ben ook niet van plan hier snel weg te gaan. In de weekenden ga ik graag op stap met vrienden. Verder volg ik voetbal op de voet en ben ik een groot fan van Ajax, waar ik ook regelmatig wedstrijden van bezoek. 

Tot slot. Wat zou je aan starters willen mee geven?

Zoek eerst een goede stage uit voordat je begint met fulltime werken. Je krijgt vaak dan pas een goed beeld van wat je leuk en minder leuk vindt. Zo kwam ik er tijdens mijn stage bij Deloitte achter dat ik in de consulting wilde gaan werken op het gebied van Analytics. Daarbij is het denk ik belangrijk om bij sollicitaties op je gevoel af te gaan en na te gaan wat de doorgroeimogelijkheden bij een organisatie zijn. Vanaf dag één was het gevoel bij Magnus goed en heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze om bij Magnus te gaan werken.