Line van Kesteren

februari 25, 2016 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Stel jezelf eens voor?

Ik ben 26 jaar en ik heb Scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn master heb ik een jaar in Buenos Aires gestudeerd en heb ik stage gelopen bij het KNMI en het ministerie Internationaal en Milieu. Direct hierna ben ik aan het werk gegaan voor het klimaat panel van de Verenigde Naties (IPCC) en ik heb als consultant voor het Klimaatcentrum van het Rode Kruis gewerkt.

Waarom heb je gekozen voor Magnus?

Ik ben bij Magnus terecht gekomen omdat ik als consultant eens van dichtbij wilde ervaren hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt. Ik heb hiervoor bij overheid gerelateerde bedrijven en een NGO gewerkt en ik was nieuwsgierig naar de cultuur en sfeer binnen het bedrijfsleven. Ook was ik erg geïnteresseerd in projecten in de energietransitie: werken aan een duurzamer Europa.

Wat onderscheidt Magnus van andere bureaus?

Wat ik speciaal vond, was dat ik direct op een project mee draaide en mee mocht naar verschillende meetings. Vanaf het begin kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheid en werd er ook echt geluisterd naar mijn inbreng. Ik werk momenteel in een ontzettend leuk team, met ervaren mensen waar ik veel van kan leren.

Hoe ziet jouw week eruit?

Geen week is hetzelfde, maar in een gemiddelde week ben in vier dagen op ons kantoor in Naarden en één dag in de week naar een veranderende locatie voor een meeting. Omdat ik nu op een internationaal project zit, ben ik geregeld in het buitenland om met onze buitenlandse collega’s te overleggen.

Aan welk project werk je?

Momenteel werk ik aan CWE, een project om Europese elektriciteitsnetwerken te integreren. Magnus is programma manager van een consortium van netbeheerders en energiebeurzen uit zes landen. Onze rol is om gemeenschappelijke doelen te behalen zonder onnodig vertraging op de te lopen. En zo uiteindelijk meer grensoverschrijdende elektriciteitshandel in Centraal West Europa mogelijk te maken.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind het leuk om aanspreekpunt te zijn voor verschillende partijen en hen van informatie en advies te voorzien. Een voorbeeld hiervan is dat sommige experts in Europa mij bellen of mailen om informatie te vragen over hun vakgebied.

Waar het kan, is het ook leuk om het project een strategische kant op de sturen en in goede banen te leiden. Bij het CWE project zijn er zo veel verschillende belangen dat het niet altijd even gemakkelijk is om de gemeenschappelijke belangen vast te stellen en te behalen. Als deze doelen worden gerealiseerd en ik hier een aandeel in heb gehad, dan ben ik tevreden.

Wat doe je in je vrije tijd?
In de ochtend voordat ik naar werk ga, doe ik aan yoga. Naast mijn werk probeer ik zoveel mogelijk te reizen: nieuwe plekken ontdekken en het avontuur opzoeken. Mijn laatst bezochte land is Madagascar, echt een aanrader! Ook vind ik het heel leuk om nieuwe talen te leren en verder zing en dans ik graag in het weekend.

Line blogt regelmatig over duurzaamheid en energie op Magnus Insights