Lex Mooij

september 9, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Kitesurfer Lex Mooij pakt graag een golf mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij in april de overstap maakte van Deloitte naar Magnus om zich helemaal te verdiepen in de integratie van SAP en Mendix. Inmiddels voelt hij zich als een vis in het water bij Magnus Green en toont hij klanten hoe je met low-code applicatie ontwikkeling het verschil kan maken in je SAP landschap.

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hoi! Ik ben Lex Mooij en woon in Utrecht. Van jongs af aan heeft alles wat met techniek en het bedrijfsleven te maken heeft mij geïnteresseerd. Om deze reden ben ik in Groningen Technology Management gaan studeren. Deze studie biedt namelijk een mooie combinatie van beide. Voordat ik bij Magnus aan de slag ging heb ik vijf jaar bij Deloitte gewerkt. Dit was een leerzame tijd en de consultancywereld wilde ik ook nog niet verlaten, maar ik was op zoek naar ander soort werk. Dat werk vond ik hier, bij Magnus.

Hoe ben je bij Magnus terechtgekomen?

In mijn tijd bij Deloitte heb ik een keer met Magnus consultants gewerkt. Deze samenwerking beviel mij goed. Daarnaast staat Magnus bekend om de expertise op het gebied van zowel Mendix als SAP. De afgelopen jaren heb ik kennis opgedaan over deze platforms en ik denk dat deze combinatie grote kansen biedt voor veel bedrijven. De werkzaamheden van Magnus Green zijn precies waar ik naar op zoek was; werken met een integratie van SAP en Mendix in de consultancy. Na de sollicitatiegesprekken bij Magnus had ik een goed gevoel, waarna de keuze snel gemaakt was.

Waarom koos je voor Magnus Green?

Ik zocht consultancywerk op het snijvlak van SAP en Mendix. Magnus Green heeft deze expertise in huis, dus dit is waar ik wilde werken.

Wat doe je precies bij Magnus?

Op het moment ben ik op allerlei projecten tegelijkertijd actief. Zo werk ik bij EBN (Energie Beheer Nederland) in Utrecht aan een applicatie die de exploratie van olie- en gasvelden in Nederland simuleert. Daarnaast houd ik me bij meerdere opdrachtgevers bezig met de integratie tussen Mendix en SAP.

Kun je een gemiddelde dag in een paar zinnen beschrijven?

De dag begint meestal met een stand-up bij de klant. Hier worden de vorderingen van het project besproken en beantwoorden wij vragen die de klant heeft. Deze meetings moeten vervolgens worden uitgewerkt en worden vertaald naar een applicatie. Verder zijn er dagelijks ook calls van andere klanten of interne sales calls. Mijn gemiddelde dag bestaat dus uit veel verschillende dingen. Dat is leuk!

Hoe zijn je eerste weken bij Magnus bevallen?

Ik ben in april 2019 begonnen en mijn eerste weken waren heel leuk. Ik startte met een andere collega en wij hadden de taak om zelf een app te bouwen en te presenteren aan Magnus Green. In deze sessie hebben we vervolgens nuttige en constructieve feedback gekregen. Verder heb ik op eigen initiatief een app gebouwd bovenop ons eigen SAP-systeem. Dit gaan we nu ook voor een aantal klanten doen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

De dynamiek van de afwisselende opdrachten en de snelheid waarmee je bij Magnus aan een project bij de klant mag werken. Daarbij is het leuk dat je met hele jonge en slimme mensen werkt. De sfeer is bruisend.

Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

Over 5 jaar zou ik graag SAP maatwerk om willen zetten naar Mendix. Het zou gaaf zijn als ik  op dit snijvlak dan de kar kan trekken bij Magnus Green.

Wat doe je buiten je werk?

Ik kitesurf inmiddels al 11 jaar regelmatig. In vakanties kite ik met mijn vriendin of met vrienden. Mijn vriendin en ik vinden het leuk om in een camper met onze eigen kite-gear rond te trekken in het buitenland. Binnenkort ga ik met mijn vrienden naar Brazilië om hier van een lange kite-vakantie te genieten.’

Wat wil je meegeven aan andere starters?

Denk heel goed na over wat je leuk vindt en kijk goed naar de mensen met wie je gaat werken. De persoonlijke klik met collega’s is heel belangrijk voor mij!