Bart van Boven

november 16, 2016 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Stel jezelf eens voor?
Kun je iets vertellen over jezelf?

Ik ben 25 jaar en sinds mei 2015 management consultant bij Magnus Red. Ik heb bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam gestudeerd met als afstudeerrichting Supply Chain Management. Tegen het einde van mijn studie wist ik dat ik niet bij één bedrijf wilde werken, maar juist verschillende projecten bij verschillende bedrijven wilde doen. Consultancy leek dus goed bij me te passen.

Waarom koos je voor Magnus Red?

Enerzijds inhoudelijk: Magnus Red is goed in digital en in supply chain. Vanwege mijn studie en mijn eigen bedrijfje (portemonneestore.nl) vond ik dat een mooie combinatie. Daarnaast had ik de voorkeur voor een klein kantoor, omdat ik niet in het niet wil vallen. Bij een kleiner bureau heb je veel meer impact.

En: bevalt het een beetje?

Jazeker! Mijn eerste en grootste opdracht was een nieuw business model helpen opzetten bij schadebemiddelaar CED. Ik hielp een heel nieuwe manier van werken invoeren, wat erg leuk en leerzaam was. Mijn werkzaamheden waren heel divers en ik kon mezelf gelijk laten zien. Ik kreeg snel veel verantwoordelijkheid, precies wat ik zocht.

Wat voor verantwoordelijkheden kreeg je dan?

Ik kreeg direct een eigen rol. Wat een stuk leuker is dan assistent zijn van een senior consultant. Mijn rol was test coördinator, iemand die voor de live-gang van een systeem ervoor zorgt dat medewerkers een systeem helemaal doortesten. Wat moet het systeem doen? Voor wie? En werkt het inderdaad? Ik mocht al snel ook de trainingen geven en uiteindelijk was ik verantwoordelijk voor de uitrol naar een vestiging in Groningen en België.

Wat waren de leukste momenten op je project?

Het was ontzettend interessant om zo’n grote verandering te begeleiden. Je ziet of besluiten die managers nemen, ook echt werken voor de medewerkers op de vloer. Ook samenwerken met de jonge Mendix consultants (die het systeem ontwikkelden, red.) van Magnus Green was ontzettend leuk: we werkten samen toe naar de deadlines en hielpen elkaar echt. De opdrachtgevers van CED waren echt verbaasd hoe snel we hun complexe materie begrepen en konden vertalen naar goede oplossingen.

Hoe ziet je week eruit?

Ik zit meestal vier dagen bij mijn opdrachtgever CED, vaak op verschillende locaties in het land. Het ene moment praat ik met een manager over een structurele oplossing van een probleem en het andere moment praat ik met de medewerkers over wat die oplossing precies betekent. Op vrijdag ben ik meestal op ons kantoor in Naarden en heb ik tijd voor interne activiteiten, voor mijn eigen ontwikkeling – en natuurlijk voor de vrijdagmiddagborrel.

Wat vind je van je collega’s?

Het zijn allemaal enthousiaste jonge mensen die ervoor gaan. Het is ook erg gezellig omdat je in dezelfde levensfase zit. We stappen samen steeds een nieuwe organisatie binnen, dat is een mooi gevoel.

Wat zijn jouw tips voor starters?

Probeer zoveel mogelijk bedrijven te leren kennen: ga eens met iemand mee, drink een kop koffie, bezoek een in-house dag. En vraag vooral wat nou echt de werkzaamheden zijn en welke verantwoordelijkheden je krijgt. Want dat is toch waar je uiteindelijk vijf dagen per week mee bezig bent.

Wanneer moet je voor Magnus Red kiezen?

Bij Magnus mag je veel zelf doen, je krijgt snel veel verantwoordelijkheid en een hoop vrijheid. Als je ondernemend en initiatiefrijk bent, pas je hier goed, want je krijgt ontzettend veel kansen. Als je veel structuur zoekt en wilt dat alles voor je geregeld wordt, dan moet je niet voor Magnus kiezen.

Kun je een paar voorbeelden noemen?

In mijn tweede werkweek kon ik met een managing consultant mee naar een commercieel gesprek bij een nieuwe opdrachtgever. De opdracht was om zeker niet toe te kijken in het gesprek, maar vooral mijn mening te geven over dit mogelijk nieuwe project. Initiatief wordt zeer gewaardeerd. Ook heb ik met collega’s de website www.werkenbijmagnus.nl opgezet, omdat wij wel behoefte hadden aan gerichte informatie voor starters. “Ga maar doen,” werd er tegen ons gezegd.

Zijn er ook nadelen van werken bij Magnus?

Je moet er wel tegen kunnen dat je naast de pieken van de deadlines op je project, soms ook dalen hebt. Het komt voor dat je nieuwe project uitgesteld wordt, of toch niet doorgaat. Het is lastig om dan te wachten en niet te worden uitgedaagd door een deadline.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd kun je mij vinden op mijn racefiets of zoek ik de gezelligheid op in Amsterdam.