Han Spee

april 9, 2021 Interviews

line-thumb-square

Han Spee heeft een diverse set aan passies: Hij speelt in een dweilorkest, is bevoegd natuurkunde docent en houdt van het oplossen van puzzels. Hoe is Han bij Magnus terecht gekomen? En hoe bevalt het hem nu?

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Ja tuurlijk! Ik ben Han, 28 jaar, en kom oorspronkelijk uit het kleine plaatsje Brummen in Gelderland. Ik woonde hier in een mooie groene omgeving en ik was eigenlijk best wel een, zoals ze dat zeggen, boerenjongen. Tijdens de middelbare school wilde ik graag de bèta kant op, omdat ik misschien Werkbouwtuigkunde wilde gaan studeren.

Wat en waar heb je gestudeerd?

Uiteindelijk koos ik ervoor om in Enschede te gaan studeren, omdat dit niet zo ver van Brummen ligt en de stad en de universiteit daar net wat kleinschaliger zijn in vergelijking met andere studentensteden. Ik heb hier de bachelor en master Mechanical Engineering (Werkbouwtuigkunde) gedaan. Naast mijn studie heb ik ook een eerste- en tweedegraads lesbevoegdheid Natuurkunde behaald.

Kan je wat meer vertellen over het behalen van je lesbevoegdheid?

In de bachelor moest ik uiteraard een minor kiezen. Ik heb de minor leren lesgeven gekozen, omdat ik vooral mijn soft skills wilde verbeteren. In de minor moest ik bijvoorbeeld een vierde klas vmbo-natuurkunde lesgeven. Dit was op die leeftijd een hele ervaring! Toen ik mijn master aan het doen was, werd mij daarnaast gevraagd of ik een eerstegraads lesbevoegdheid wilde behalen en aangezien de minor zo goed beviel ben ik deze uitdaging aangegaan!

Tijdens je studiejaren ben je ook nog in Australië geweest. Hoe kwam je daar terecht?

Klopt, dat was heel tof! Ik moest tijdens mijn master drie maanden stage lopen en dit wilde ik het liefst in het buitenland doen of in het bedrijfsleven in Nederland. Uiteindelijk woog het buitenland zwaarder en ben ik via een professor gelinkt aan een stage in Australië. Doordat er familie vlakbij Brisbane woont, ging mijn voorkeur uit naar het wonen in deze stad. Uiteindelijk heb ik drie maanden stage gelopen en onderzoek gedaan op de University of Queensland – School of Mechanical and Mining Engineering. Na drie maanden stage ben ik met mijn vriendin door Australië getrokken en tot slot ben ik ook nog even naar Nieuw-Zeeland geweest. Nieuw-Zeeland vond ik een ongelofelijk mooi land met veel ongerepte natuur.

Waarom sta je nu nog niet voor de klas?

Na mijn afstuderen besefte ik me dat ik nog niet voor de klas wilde staan, omdat ik mezelf nog te jong vind. Ik vind dat ik op dit moment nog te dicht bij de leerlingen sta. Daarbij was ik ook niet op zoek naar een baan in de werkbouwtuigkundige wereld. De soft skills van het leraarschap en de technische kennis van de werkbouwtuigkunde hebben me eigenlijk naar de meer technische consultancy gebracht. Daarbij ben ik al tijdens het afstuderen door een recruitmentbureau benaderd en door hen gelinkt aan Magnus. Een eerste sollicitatiegesprek volgde al snel, maar helaas werd het gesprek in eerste instantie gecanceld door de covid-maatregelen. Een tijdje later kon ik gelukkig alsnog op gesprek komen. Ik solliciteerde niet voor een specifieke kleur, maar Magnus Green bleek al snel het beste bij mij te passen.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

Voor mijn eerste werkdag wist ik eigenlijk helemaal niks van Mendix, het low-code platform waar we bij Magnus Green mee werken. De kracht van Mendix is dat je applicaties kan customizen naar de wensen van de klant en dat je heel snel resultaat ziet. Bij Green word je klaargestoomd op het echte werk door in de eerste weken een eigen applicatie te bouwen. Bij het bouwen van de applicatie word je begeleid door een collega die product owner speelt en je helpt met het uitwerken van je ideeën. Ik heb een logboek applicatie gebouwd voor mensen die thuiszorg nodig hebben en het product gepresenteerd aan het hele team. Iedereen was gelukkig heel enthousiast!

Hoe beviel je eerste echte project?

Voor mijn eerste project zat ik bij de ontwikkeling van de mobiele app TEUN. De klant wilde een applicatie die hen in staat zou stellen om tweedehands producten die worden aangeboden vooraf te kunnen beoordelen door middel van een foto.

En wat vind je tot nu toe het leukst van je werk?

Het Mendixen zelf vind ik heel leuk en doordat ik plezier heb in mijn werk gaat het leerproces ook super goed! Mijn werk is eigenlijk een soort van puzzelen en je moet steeds opnieuw uitdenken hoe een bepaalde applicatie het best kan worden ingericht. In tegenstelling tot andere consultancy-bedrijven zijn wij ook betrokken bij het ontwikkelproces, waardoor je op elk facet wel wat leert. Van tevoren had ik niet gedacht dat ik het werk zo leuk zou vinden!

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Al jaren speel ik bariton, een soort grote trompet. Met mijn bariton maak ik deel uit van een dweilorkest genaamd: Pretband H.O.B. We spelen vooral op speciale gelegenheden en wat zo uniek is aan onze band is dat we super energiek en vrolijk zijn. We zijn geen statische band, maar er is van alles te zien tijdens onze optredens. We hebben bijvoorbeeld al een paar keer op de Zwarte Cross gestaan. Dit was onwijs gaaf!

Wat kan je meegeven aan andere starters?

Mijn tip voor andere starters zou zijn: Kijk naar een bedrijf dat bij je past. Je maakt namelijk toch een groot deel van je tijd met je collegas door. Ik ben vanwege de sfeer en de leuke collegas bij Magnus gaan werken.