Daan Best

juni 3, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

De avontuurlijke Daan Best (26) heeft tot zijn zestiende in Pijnacker gewoond waarna hij de rest van zijn middelbare school heeft afgemaakt in Zwolle. Vervolgens heeft hij in Groningen gestudeerd en na zijn studie heeft hij een aantal maanden door Azië gereisd. Hij reed op een motor van noord naar zuid Vietnam, ging duiken in Maleisië en bezocht verder nog Cambodja en Sri Lanka. Sinds anderhalf jaar woont Daan in Amsterdam en is hij Mendix consultant bij Magnus.

Wat heb je gestudeerd? En wat deed je naast je studie?

Ik heb een bachelor Economics & Business Economics en de master International Economics & Business afgerond. Daarnaast heb ik een jaar zitting genomen in het CUOS-bestuur, een overkoepelend orgaan voor de facilitering van studentenorganisaties in Groningen. Daarnaast was ik actief bij een studentenvereniging. Via een kennis van deze vereniging ben ik uiteindelijk bij Magnus terecht gekomen.

Wilde je altijd al iets met IT gaan doen?

Ja, op een gegeven moment wist ik dat ik als IT-consultant aan de slag wilde gaan, alleen had ik niet in die richting gestudeerd. Gelukkig was dit bij Magnus niet erg en heb ik de kans gekregen om mij op dit gebied te ontwikkelen en dan vooral het werken met Mendix. Dit is een tool waarmee wij bij Magnus Green apps bouwen.

 Hoe heb je jezelf wegwijs gemaakt in Mendix?

In mijn sollicitatieperiode heb ik door het kijken van tutorials op het Mendix platform al het een en ander over Mendix geleerd. Vervolgens werd ik aangenomen bij Magnus en ging ik binnen de kortste keren aan de slag. Toen ik eenmaal aan mijn eerste project begon, merkte ik hoe snel je progressie kan maken, ik heb Mendix mij echt goed eigen weten te maken. 

Wat waren je werkzaamheden tijdens je laatste project?

Momenteel zit ik in de eindfase van een project dat Bacon wordt genoemd. In de afgelopen maanden hebben wij voor een klant in de hotellerie een volledig op maat gemaakt reserveringssysteem gebouwd. Sinds 1 januari is de applicatie live gegaan en de app werkt tot nu toe gelukkig goed! Het project verliep voorspoedig, dus daar ben ik heel tevreden over. Een project waar ik tegelijkertijd mee bezig ben is de styling van een reeds bestaande applicatie. Ik help mee aan het verbeteren van de UX en UI.

Wat voor verantwoordelijkheden kreeg je vooral bij dit project?

Mijn rol in dit project was het kritisch meedenken over de bedrijfsprocessen van de organisatie, zodat de applicatie deze zo goed mogelijk ondersteunt en deze processen vertalen naar de gewenste functionaliteiten. Daarnaast gaf ik demo’s om de ontwikkelde functies aan de gebruiker te tonen. Bij het andere project ben ik samen met een UX-expert verantwoordelijk voor het verbeteren van de gebruikerservaring en zorg ik ervoor dat de applicatie er goed uitziet. Daarbij moet je denken aan het gebruikersgemak van de app en consistentie in kleuren, taalgebruik en overige vormgeving.’

Hoe bevielen jouw eerste weken?

In het begin heb ik vooral veel kleine projecten intern gedaan. Verder viel mij op dat er een relaxte sfeer heerst, maar als er geknald moet worden dan gaat iedereen ook echt volle bak. Ook was het uitdagend dat ik direct veel verantwoordelijkheid kreeg. De insteek was: Doe het maar en laat maar zien wat je al kan. Als ik zie hoeveel ik dit jaar geleerd heb, ben ik toch echt wel trots!

Wat vind je het leukst van je werk?

Toch wel een beetje het puzzelen; er is een probleem en hoe lossen we dit op? De problemen worden gedurende de projecten steeds complexer. Daarnaast vind ik het nadenken over de styling van de app tof.

Hoe zou je Magnus in een zin beschrijven?

Een platte organisatie waarin iedereen met veel plezier werkt.

Wat doe je in je vrije tijd?

Zo nu en dan ga ik hardlopen en ik houd heel erg van skiën. Erg leuk dus dat we elk jaar met een grote groep collega’s op skimissie gaan! Verder is reizen een van mijn passies. Zo ga ik deze zomer naar de Filipijnen. Ik heb mijn PADI, dus duiken is een van de dingen die ik dan zeker ga doen.

Heb je tips voor starters?

Ik denk dat je je vooral niet moet laten tegenhouden bij het solliciteren door wat je hebt gestudeerd. Je kan misschien niet de perfect aansluitende studie hebben voor een functie, maar als je gemotiveerd bent om veel te leren dan is alles mogelijk. Je leert namelijk het meeste tijdens het werk zelf. Zo heeft Magnus mij de kans gegeven om mij te ontwikkelen.