Esmée Peet

september 4, 2020 Interviews

line-thumb-square

De sportieve Esmée wilde na de middelbare school sport en studie combineren en vertrok naar Amerika. Na vier jaar hockeyen en studeren keerde ze terug naar Nederland en vervolgde haar studententijd in Rotterdam.

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Hi! Ik ben Esmée Peet en ben 25 jaar. Ik ben geboren in Bunschoten-Spakenburg en op tienjarige leeftijd verhuisd naar Zeewolde, samen met mijn ouders en 2 broertjes. Op jonge leeftijd ben ik gaan tennissen en hockeyen, uiteindelijk heb ik helemaal voor het hockey gekozen en heb jaren op landelijk niveau gespeeld. Op dit moment woon ik in Utrecht met twee huisgenootjes.

Je hebt een lange tijd in het buitenland gestudeerd zag ik. Kan je daar wat meer over vertellen?

Klopt! Twee voormalig teamgenoten hadden in Amerika gehockeyd en gestudeerd en waren erg enthousiast. Aangezien ik bedrijfskunde wilde studeren en mijn Engels niet geweldig was, was dit een perfecte kans om mezelf te ontwikkelen en de taal goed te leren. Na mijn VWO ben ik vertrokken naar Amerika waar ik studie en hockey combineerde aan de University of Delaware. In een totaal andere wereld heb ik, als nuchtere Hollander, 4 gave jaren gehad.

En daarna ben je teruggekomen naar Nederland om een master te doen?

Ja, na mijn Amerika-avontuur wilde ik verder studeren in de richting van data en IT en daarom besloot ik de Master Business Information Management te doen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Aangezien ik in Amerika geen werkervaring op kon doen omdat ik de hele week op het hockeyveld stond, besloot ik mijn scriptie uit te stellen en stage te gaan lopen bij Coca-Cola. Ik hield me daar bezig met dashboarding gericht op de buitendienst. Daarna heb ik twee maanden gebackpacked door Azië. Na terugkomst heb ik mijn scriptie geschreven. Het schrijven van mijn scriptie heb ik gecombineerd met werken bij een startup in de digitale marketing.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Ja, goede vraag! Ik twijfelde tussen een traineeship bij een grote corporate en de consultancy. Ik kwam in gesprek met een recruiter en vertelde hem over mijn interesses. Hij linkte mij aan Magnus. De gesprekken bij Magnus gaven mij gelijk een goed en positief gevoel, een veelzijdig en ambitieus bedrijf met vele mogelijkheden. De keus was snel gemaakt.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

In augustus ben ik begonnen bij Magnus. Ik werd vanaf dag één in het diepe gegooid, doordat ik gelijk op een project startte. De eerste maand zat ik vooral op het kantoor in Naarden, omdat we voor een internationale klant aan de slag moesten. In mijn eerste maand ging ik ook mee op de bootcamp met alle andere starters van het afgelopen jaar. Dit was een goede begin periode; gelijk hands-on!

Wat doe je precies bij Magnus?

Op het moment ben ik werkzaam bij Magnus Blue. Ik ben vanaf mijn eerste werkdag op een internationaal project gezet en in mijn tweede maand mocht ik mee naar Miami om samen met een aantal andere collegas aan het project te werken. Dit was natuurlijk heel gaaf! Voor dit bedrijf hebben we een heel data-model neergezet en een dashboard gebouwd om nieuwe inzichten te creëren. Dit heb ik ongeveer drie maanden gedaan, waarna ik samen met een groep andere collegas bij het Vrije Universiteit- project startte. Eerst vervulde ik vooral project-management taken, maar nu ben ik aangesloten bij het finance-team. Deze veranderingen vind ik leuk.

Zijn je werkzaamheden door de corona-situatie veranderd?

Nee, dat valt wel mee. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar ik mis het directe contact en de gezelligheid van mijn collegas. Daarnaast zijn sommige werkzaamheden iets vertraagd.

Wat vind je het leukst van je werk?

Het leukst vind ik het om met de mensen uit mijn team samen te werken. Het is een relatief jong team en iedereen is heel enthousiast en leergierig. Iedereen staat open om van elkaar te leren. Magnus is een jong en energiek bedrijf met veel ondernemende mensen die hard willen werken.

Waar zie jij jezelf in 5 jaar?

Goeie vraag! Nu vind ik consulting sowieso heel leuk. Qua ambities zou ik willen doorgroeien om meer verantwoordelijkheden aan te kunnen en het team goed aan te kunnen sturen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Door een blessure moest ik helaas stoppen met hockey. Sporten doe ik echter graag, mijn energie kan ik kwijt in boksen en hardlopen. Sinds kort heb ik een racefiets (net als de rest van Nederland, haha!). Op mijn racefiets tour ik nu een beetje rondom Utrecht.

Kun je iets meegeven aan andere starters?

Zeker. Als je nog niet bent afgestudeerd, dan zijn stages erg waardevol. Denk goed na over wat je leuk en minder leuk vindt. Bezoek daarbij inhousedagen en praat met veel mensen. Zo krijg je een eerlijk beeld van een bedrijf of een bepaalde functie.