Roelof Takens

juli 31, 2020 Interviews

line-thumb-square

De geboren en getogen Groninger Roelof is in september (2019) gestart bij Magnus. Ondanks het feit dat Roelof geen technische studieachtergrond heeft, heeft hij toch zijn weg gevonden naar de technische georiënteerde consultancy tak van Magnus Black.

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen?

Ik ben opgegroeid in Groningen en heb hier ook gestudeerd. Doordat ik na de middelbare school de kans kreeg om in het eerste elftal van mijn hockeyclub in Groningen te hockeyen besloot ik in Groningen te gaan studeren. Na mijn bachelor International Business aan de RUG heb ik twee tussenjaren genomen waarin ik onder andere een bestuursjaar heb gedaan en heb gewerkt. Vervolgens ben ik naar Barcelona verhuisd om daar de master Marketing en Sales te beginnen. Sinds september 2019 werk ik bij Magnus en ben ik in Amsterdam gaan wonen.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Eigenlijk via een goede vriend die veel positieve verhalen vertelde over Magnus. Het leek me daardoor een leuk bedrijf met interessante projecten, waarna ik vervolgens vrij snel op gesprek ging. Dit gesprek verliep erg goed en vanaf dat moment ging het eigenlijk heel snel. Ook heb ik bij andere bedrijven gekeken, maar Magnus sprak mij het meest aan.

Hoe heb je de eerste weken bij Magnus ervaren?

Ik begon samen met vijf anderen, waardoor we destijds allemaal hetzelfde traject doorlopen hebben. Doordat ik in september begon kon ik meteen samen met alle andere young professionals van Magnus de bootcamp meepakken. Dat was echt een super introductie. Verder was alles in de eerste weken natuurlijk erg nieuw. Ik had niet eerder full-time gewerkt en had niet echt een technische achtergrond. Dit was dus wel even aanpassen, maar ik werd goed opgevangen. Mijn interesses hebben wel altijd op het technische vlak gelegen en door de trainingen die ik aan het begin kreeg leerde ik snel. Ik moest eerst de context begrijpen voordat ik de diepte in kon. Daarna leerde ik vooral door zelf te doen en opdrachten uit te voeren. Nu ben ik drie dagen per week voor een klant bezig waarbij ik veel met het platform OIL in contact kom.

Je werkt bij Magnus Black. Wat doet Magnus Black precies?

Magnus Black is ontstaan vanuit Magnus Green. Voor een klant werd een platform ontwikkeld die erg succesvol bleek en waardoor andere klanten hier ook interesse in hadden. Dit platform (OIL) fungeert eigenlijk als de achterkant van alle verkoopkanalen van een retailer. Wij vangen alle orders op van welk kanaal dan ook. Als je bijvoorbeeld een product van Zalando besteld van retailer X komt dit bij ons binnen en waarna wij de order beheren. Natuurlijk zit er nog veel meer in OIL, maar daar is dit interview te kort voor!

Aan wat voor een project ben je nu bezig?

In mijn eerste maanden heb ik meegedraaid met een aantal projecten. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan de implementatie bij Welkoop. Dit was cool om te doen, omdat we hier een soort eigen warehouse management systeem hebben ontwikkeld. Op dit moment zit ik drie dagen per week bij een project bij FNG. Dit is het overkoepelende bedrijf van kledingmerken zoals Miss Etam en Claudia Strater. Ik ben voor FNG bezig met het implementatieproject van onder andere OIL en Salesforce.

Zijn deze werkzaamheden beïnvloed door de huidige corona-situatie?

Dat valt gelukkig mee. Eigenlijk kan ik overal bij vanuit huis maar de dynamiek van je werkdag vervalt natuurlijk wel erg. Je kan niet meer face-to-face sparren met collegas en dat mis ik wel. Nu is het contact vaak via de mail of via teams. Gelukkig is het kantoor inmiddels weer deels open.

Waar word je blij van in je werk?

Het kunnen bieden van oplossingen aan klanten. Ik vind het leuk om mee te denken over complexere zaken binnen het werk en hier een passende oplossing voor aan te dragen. Dit kan vaak via ons platform. Als die oplossingen dan worden doorgevoerd en het werkt perfect dan geeft dat zeker voldoening.

Wat doe je buiten je werk?

Ik heb dus altijd veel gehockeyd, maar spelen op niveau doe ik nu niet meer. Ik heb inmiddels een aantal corona-proof trainingen gehad hier in Amsterdam, maar dit valt toch enorm tegen door het gebrek aan duels en spelbeleving. Verder sport ik over het algemeen graag en spreek ik veel met vrienden af.

Tot slot. Wat zou je aan starters willen mee geven?

Uiteindelijk ben ik afgegaan op het bedrijf en niet zo zeer wat ik ging doen binnen het bedrijf. Ik vind de klik met het bedrijf het belangrijkst. Daarom heb ik voor Magnus gekozen.

Natuurlijk moet je wat je gaat doen leerzaam en leuk vinden. De eerste paar maanden is eigenlijk vooral leren en dit zal (bijna) altijd zo zijn. Dit doe je dan het liefst bij een jong dynamisch bedrijf waar veel leuke activiteiten worden georganiseerd en waar veel andere leuke mensen werken.