Staffan Hengst

januari 13, 2021 Interviews

line-thumb-square

Staffan is afgestudeerd in de medisch technische hoek, maar kwam er gedurende zijn studie achter dat hij vooral de technische kant op wilde. Hij besloot daarom bij Magnus Green te solliciteren. Hoe kwam hij bij Magnus terecht en hoe was het voor hem om tijdens de lockdown te starten?

Kan je om te beginnen iets over jezelf vertellen? Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ja dat kan! Ik ben opgegroeid in de buurt van Rotterdam, in Vlaardingen om precies te zijn. Na de middelbare school ben ik in Enschede gaan studeren en dan denk je al snel ‘waarom daar’? Dit was vooral door de studie die ik daar wilde doen. Je kon namelijk destijds alleen daar de nieuwe bachelor Technische Geneeskunde doen. Dit vond ik achteraf heel erg leuk, omdat ik in een hele nieuwe omgeving terecht kwam. Daarna ben ik voor mijn master Biomedical Engineering naar Delft gegaan en sinds kort woon ik in Rotterdam.

Waarom ben je uiteindelijk niet gaan werken in de medische hoek?

Toen mijn studie vorderde kwam ik er eigenlijk achter dat ik niet de medische kant op wilde, omdat dit veelal op onderzoek doen zou uit komen. Ik wilde een meer tastbare kant. Daarbij vind ik projectmatig werken en het werken in teams heel leuk. Via deze interesses kwam ik bij Magnus uit.

En wat doe je precies bij Magnus?

Ik werk voor Magnus Green. Met Magnus Green bouwen we met Mendix allerlei apps voor andere bedrijven. Met Mendix kan je een applicatie bouwen zonder daarvoor zelf veel te moeten coderen. Het voordeel hiervan is dat je heel snel applicaties kan bouwen. Dit doen we op het moment ook bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. Dit is het eerste grote project waar ik aan meewerk. Specifiek ben ik vooral bezig met het berekenen van de begroting. Het leuke van dit project is dat ook andere kleuren van Magnus werkzaam zijn bij dit project.

Hoe zijn je eerste weken bevallen bij Magnus?

Mijn sollicitaties bij Magnus waren voor de coronatijd, maar ik ben afgelopen mei begonnen. Ik was nog even bang dat corona mijn sollicitatie zou beïnvloeden, maar daar was bij Magnus gelukkig geen sprake van. Mijn eerste dag was op kantoor, hierna heb ik een aantal weken thuis gewerkt. Na deze weken mochten we 2 keer per week naar kantoor. Dit was fijn, omdat ik zo wel een aantal collega’s fysiek heb kunnen ontmoeten. Verder heb ik in september tijdens een heel geslaagd weekend alle starters van het afgelopen jaar van Magnus leren kennen. Het weekend begon op donderdagochtend en was tot en met zaterdag. Het was een weekend vol met trainingen, opdrachten, sporten en natuurlijk borrelen. Het was voor mij de eerste keer dat ik collega’s in een setting buiten werk kon ontmoeten.

Wat vind je het leukst van je baan?

Tot nu toe vooral de afwisseling van mijn werk. Iedere dag is anders. Daarnaast vind ik het leuk dat je bij het bouwen van een app snel resultaat ziet wat je ook weer snel aan de klant kunt laten zien. Daarnaast hebben we een hele leuke en jonge club mensen. Dit alles resulteert erin dat ik eigenlijk nooit tegen een werkdag top zie.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben altijd veel met sport bezig en dan vooral door de sociale factor die erbij komt kijken. Zo hockey ik op redelijk hoog niveau en mijn teamgenoten zijn ook mijn vrienden. Verder ben ik in deze tijd allerlei nieuwe sporten aan het ontdekken. Denk aan racefietsen, tennis en padel. Daarnaast ga ik graag met vrienden Rotterdam in om wat te eten en te drinken!

Wat zou je andere starters willen meegeven?

Nou, ik heb dus zelf een medisch technische achtergrond, maar wat ik nu doe lijkt er niet eens op. Mijn tip zou dan ook zijn om eens wat verder te kijken dan je studie, want je studie heb je al een hele tijd geleden gekozen en wie zegt dat dat nou is wat je echt wil. Daarnaast is het denk ik goed om te kijken naar de mensen die bij een bedrijf werken en of deze ook bij jou passen. Dan is het lezen van dit soort interviews ook top!