Tinyce Wassens

december 4, 2019 Interviews 0 Comments

line-thumb-square

Na haar Bachelor Business Administration en Master Change Management in Groningen plakte Tinyce (25) er nog een Master Crisis and Security Management in Leiden achteraan. Met haar kennis van de impact van veranderingen op organisaties, processen en mensen is ze sinds maart 2019 als een vis in het water bij het digital transformation team van Magnus. Al waren haar eerste weken wel wat ‘atypisch’…

Kun je om te beginnen wat over jezelf vertellen?

Zeker! Ik ben Tinyce Wassens, ben 25 jaar oud en kom oorspronkelijk uit het oosten van het land. Na de middelbare school ben ik in Groningen gaan studeren. Na mijn studieperiode wilde ik graag gaan reizen in Zuid-Amerika, maar heb ik eerst nog een jaar bij een grote bank gewerkt. Vervolgens heb ik drie maanden door Zuid-Amerika gereisd. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een baan die echt goed bij mij past. Zodoende ben ik bij Magnus terecht gekomen. Hier werk ik sinds maart 2019.

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

Dat liep uiteen van juf, journalist tot accountant. Ik kwam er alleen tijdens mijn studieperiode achter dat ik bij het werk als accountant het contact met mensen zou gaan missen. Het werken als consultant bij Magnus biedt een mooie weg tussen zelfstandig werk en het contact en samenwerken met veel verschillende mensen.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb in Groningen de Bachelor Business Administration afgerond. Aangezien ik vooral de impact van veranderingen op organisaties, hun processen en mensen interessant vond, ben ik ook in Groningen de Master Change Management gaan doen. Vervolgens heb ik de Master Crisis and Security Management in Leiden afgerond, omdat internationale politieke en sociale betrekkingen rondom veiligheid mij intrigeren.

Hoe ben je bij Magnus terecht gekomen?

Tijdens een ver sollicitatieproces bij een andere partij, dat op papier helemaal mijn ding leek te zijn, kwam ik erachter dat de sfeer en werkwijze toch niet bij mij paste. Toen ben ik verder gaan kijken en al snel kwam ik bij Magnus uit, omdat ik Magnus al kende vanuit mijn studieperiode. Ik had tijdens het eerste gesprek meteen een goede klik en de projecten spraken mij inhoudelijk ook erg aan.

Vertel eens wat over je eerste weken?

Sinds 1 maart 2019 ben ik aan de slag. Mijn eerste weken waren redelijk atypisch. Zo was ik de eerste vier weken bezig met een intern project voor het event ‘Shopping Tomorrow’ en liep ik mee bij een energieproject in Nederland. Na een maand ging ik zelfstandig aan mijn eerste project werken bij een groot tv- en productiebedrijf op het gebied van GDPR. 

Wat waren je werkzaamheden tijdens je laatste project?

Ik zit op dit moment twee dagen per week bij FNG, waar ik test-coördinator ben voor de implementatie van OIL. Daarnaast ben ik ook aan mijn derde project begonnen. Bij Jacobs Douwe Egberts ben ik nu werkzaam als Scrum Master van twee DevOps teams. Dat houdt in dat ik de teams coach op het adopteren van de DevOps way of working. Ik zit dus op de proceskant van het project.

Wat vind je het leukst van je werk?

Dat ik met veel verschillende werkzaamheden bezig ben en daardoor van veel verschillende facetten kennis opdoe. De ene keer meer procesmatig en de andere keer meer inhoudelijk. De samenwerking tussen IT en Business vind ik tof. Daarnaast kijk ik altijd uit naar de vrijdagen hier in Naarden, omdat de meeste collega’s dan naar kantoor komen. Het is soms goed om uit te zoomen bij de projecten en van je collega’s te horen hoe zij bepaalde zaken bij hun klanten aanpakken. Daarnaast vind ik de activiteiten die op eigen initiatief georganiseerd worden erg leuk! Zo werd er bijvoorbeeld in de zomer een fiets-borrel activiteit georganiseerd, waar we bij verschillende collega’s thuis langs fietsten voor een borrel. Dit soort activiteiten is geheel vrijblijvend, maar er is altijd veel animo van de ‘jongere’ collega’s.

Wat vind je tot nu toe van je collega’s bij Magnus?

De collega’s hier zijn super leuk, informeel en jong. Naast dat er ruimte is om na te praten over elkaars weekenden heerst er een stimulerende sfeer en geeft men constructieve positieve feedback. Zo kan ik altijd bij een collega aankloppen voor hulp. Het is me opgevallen dat collega’s elkaar echt graag willen helpen in plaats van dat er een concurrerende sfeer onderling heerst.

En wat vertel je je vrienden over Magnus?

Dat Magnus een bedrijf is waar je super veel kansen krijgt. Dit is een van de redenen dat ik voor Magnus gekozen heb. Je wordt in het begin in het diepe gegooid, maar hierdoor leer je ook snel. Er is een goed inzicht op wat je wel of niet aan kan. En waar nodig worden je de juiste handvatten aangereikt.

Wat doe je in je vrije tijd?

Vroeger deed ik aan volleyballen en mountainbiken en dat doe ik als ik er tijd voor heb nog steeds graag. Daarnaast speel ik in de zomer hockey in Den Haag en reis ik graag. Vooral actieve activiteiten tijdens mijn vakanties als hiken, kanoën en raften doe ik graag.’

Wat zijn jouw tips voor starters die een serieuze baan zoeken?

Het is naar mijn mening vooral belangrijk om niet bang te zijn om te beginnen bij een organisatie, omdat de werkzaamheden door verschillende projecten bij een consultancy bedrijf niet zo vast staan. Daarbij is het denk ik goed om op je gevoel af te gaan bij een sollicitatieproces. Het is belangrijk dat je een klik hebt met je toekomstige collega’s, omdat je uiteindelijk veel met ze zal moeten samenwerken.